vestnik

Upravna stavba Mure pri Škafarju  

Janko Votek, 9. 10. 2018
Nataša Juhnov
Upravno zgradbo Mure je kupil sosed čez cesto Avto Škafar.
Aktualno

Stečaj Mure se počasi zaključuje. Del nepremičnin – proizvodne hale, tudi halo v kateri Boxmark šiva prevleke, je kupila Družba za upravljanje terjatev bank. Edino nepremičnino, ki je še ostala je na javni dražbi, je konec prejšnjega meseca za nekaj več kot 320 tisoč evrov kupilo podjetje Avto Škafar. 

Zaradi utesnjenosti na sedanji lokaciji - na vogalu nasproti Mure, je podjetje že nekaj skušalo kupiti del nepremičnin nekdanje Mure. Najprej so v podjetju oddali ponudbo za nakup nekdanje Aha Mure, vendar jih je tu prehitelo celjsko podjetje Inpos. Podjetje Avto Škafar je poskušalo od Inposa odkupiti del nepremičnine nasproti podjetja, vendar dogovora niso sklenili. Zato je podjetje Avto Škafar kupilo upravno stavbo Mure s pripadajočim zemljiščem in parkirnim prostorom pred upravno zgradbo. Z vidika podjetja Avto Škafar gre še vedno za atraktivno lokacijo v neposredni bližini centra, kjer bo lahko razvijal svojo dejavnost. Že v času naložbe v novo avtokleparsko delavnico je Sašo Škafar napovedal nove naložbe podjetja – predvsem v krepitev storitvenih dejavnosti in ne samo v prodajni prostor za avtomobile.

15c4ae462bb10d4576359da676f789dd
Branko Zunec
Pomurko so spet tržili kot celoto, vendar je niso prodali, morebiti jo bodo DUTB - jevi posredniki.

Pomurka še vedno ni prodana

Kljub ugodni izklicni ceni nekaj več kot šest milijonov evrov, pa zgradba nekdanje Pomurke in 18 hektarjev gradbeno zazidljivih zemljišč ostajajo, neprodani. Vprašanje je, ali bo zadnja neuspela dražba spremenila odločitev stečajne upraviteljice Alenke Gril, predvsem pa DUTB, ki ima roko nad Pomurkinim premoženjem, da ga bodo začeli prodajati po delih. Družba Osem, kot najemnica, namreč želi že nekaj časa odkupiti nekdanji obrat konzerv od DUTB brez posrednikov ali lepše vmesnih interesnih členov.

škafar kupil muro