vestnik

Urgentni center v SBMS preobremenjen, bolnike pozivajo, da najprej poiščejo pomoč v zdravstvenih domovih

Vestnik.si, 13. 2. 2024
Vanesa Jaušovec
Iz Splošne bolnišnice Murska Sobota so danes sporočili, da se zaradi epidemije nalezljivih bolezni v urgentnem centru soočajo s prezasedenostjo kapacitet.
Aktualno

Iz Splošne bolnišnice Murska Sobota so danes sporočili, da se zaradi epidemije nalezljivih bolezni v urgentnem centru soočajo s prezasedenostjo kapacitet.

Akutne bolnike iz pomurske regije pozivajo, da zdravniško pomoč najprej poiščejo v pomurskih zdravstvenih domovih. "V naši bolnišnici zadnje čase opažamo veliko obremenjenost urgentnega centra. V porastu so respiratorni infekti, trenutno prevladuje gripa, veliko je tudi okužb s covidom. Zaradi velikega povečanja števila obravnav v urgentnem centru ljudje čakajo na obravnavo tudi na hodniku, prav tako se povečuje čas obravnave vseh pacientov, bolniki dalj časa čakajo na sprejem na oddelke v opazovalnici," pravijo. 



Polno zasedeni so interni, pljučni in infekcijski oddelek ter internistična in kirurška intenzivna in to tudi z bolniki, ki potrebujejo podporo pri predihavanju. V bolnišnici tako v sobe nameščajo dodatne postelje, da lahko oskrbujejo hospitalizirane paciente. "Na pomurske prebivalce apeliramo, da urgentni center obiščejo le urgentni bolniki, vsi preostali spadajo najprej na primarno raven. S spoštovanjem tega reda bomo omogočili znosen pritisk v urgentnem centru, ki se duši z množico neurgentnih bolnikov in s tem zagotovili varno obravnavo vseh pacientov. 

 V sobe nameščajo dodatne postelje, da lahko oskrbujemo hospitalizirane paciente. "Na pomurske prebivalce apeliramo, da urgentni center obiščejo le urgentni bolniki, vsi preostali spadajo najprej na primarno raven. S spoštovanjem tega reda bomo omogočili znosen pritisk v urgentnem centru, ki se duši z množico neurgentnih bolnikov in s tem zagotovili varno obravnavo vseh pacientov," pozivajo. 

sbms urgentni-center preobremenjenost