vestnik

Uroš Maučec državni strelski prvak

Tomo Köleš, 16. 4. 2018
Arhiv SD Štefana Kovača
Na 27. državnem prvenstvu z zračnim orožjem v Gorišinci Uroš Maučec postal državni prvak.
Aktualno

Na 27. državnem prvenstvu z zračnim orožjem v Gorišnici so zelo prijetno presenetili pomurski strelci. Maučec je postal prvak, Černi je drugi, Turniščani so ekipno tretji, ljutomerske mladinke pa najboljše v državi.

Na 27. državnem prvenstvu z zračnim orožjem, ki je v organizaciji Občinske strelske zveze Ormož potekalo v večnamenski dvorani v Gorišnici, so med člani z zračno puško na najvišje stopničke stopili strelci, ki pred prvenstvom niso veljali za favorite.


Oba Prekmurca v velikem finalu, Uroš Maučec iz SD Štefana Kovača Turnišče in Mitja Černi iz SD Gančani, sta ob koncu tudi med sabo odločila, kdo bo letošnji državni prvak. Maučec je bil z 243,1 krogi za slaba dva kroga boljši od Černija, ki je s 241,3 krogi ob koncu dobil srebro.

d6fb43b7b4c26ae6e715f02daa22e1df
Arhiv Sd Štefana Kovača
Uroš Maučec je postal državni prvak, Mitja Černi je bil drugi.


V kvalifikacijah je sicer najbolje kazalo Rajmondu Debevcu, ki je nastreljal 618,4 kroge, a je nosilec olimpijskih kolajn v finalu izpadel kot petouvrščeni. Černi je bil v kvalifikacijah s 617,6 krogi tretji, Maučec pa se je pred finalom z 616,5 krogi v osnovnem delu uvrstil na peto mesto. V kvalifikacijah je sicer Valter Pajič iz Tišine dosegel 14. mesto, Tomaž Kerčmar iz Murske Sobote pa 15. mesto.

b250597dca0634724198cdf97c8cd294
Arhiv SD Štefana Kovača
Ekipno so Turniščani zasedli tretje mesto.


V ekipni konkurenci Turniščanom tokrat ni uspelo ubraniti naslova državnih prvakov. V zadnjih petih letih so bili člani SD Štefana Kovača Turnišče kar štirikrat najboljši v državi. Tudi tokrat so stopili na stopničke, saj so zasedli tretje mesto. Poleg Maučeca sta v ekipi, ki je nastreljala 1826,9 krogov, tekmovala še Tadej Žalik in Robi Markoja. Ekipni državni prvaki so postali člani SD Kovinar Ormož.


Kljub temu pomursko strelstvo v ekipni konkurenci ni ostalo brez naslova državnih prvakov. Ljutomerske mladinke Nuša Špindler, Antonija Kosi in Sandra Kaučič so namreč v ekipni konkurenci zmagale, ekipa mladink SD Kolomana Flisarja Tišina pa je dosegla drugo mesto. Špindlerjeva je bila s 617,1 krogi celo najboljša v kvalifikacijah, a je nato finale končala na 5. mestu. Na stopničke pa je v finalu stopila Kosijeva, ki je dobila bronasto kolajno. Kaučičeva je bila osma.
Uroš Maučec, ki je postal presenetljivi, a zasluženi državni prvak, je bil po uspehu seveda ves nasmejan, ob uspehu pa je prejel številne čestitke z vseh strani. Med drugim so mu čestitali odlična pomurska strelka Saša Marija Ratnik, predsednik ŠSD Murska Sobota Igor Makari in celoten soboški klub, ŠD Izziv Pomurje in precej posameznikov, dobro pa je ta dosežek povzel mladi kuharski mojster Tadej Raščan iz Turnišča: "Čestitke. Po vzponu forme na zadnjih tekmah se je videlo, da se bo na prvenstvu izcimilo nekaj velikega."

80f9c1b7e4f3b1850c8bb0811532e449
Arhiv SD Štefana Kovača
Državno prvenstvo z zračnim orožjem je potekalo v večnamenski dvorani v Gorišnici.


Arhiv SD Štefana Kovača
Pomurski strelci so zelo prijetno presenetili. 
strelstvo državno prvenstvo Uroš Maučec gorišnica SD Štefana Kovača Turnišče