vestnik

Podjetje Usol odpustilo sedem delavcev

M.H., 15. 5. 2020
Nataša Juhnov
Usol.
Aktualno

Odpustili so jih, čeprav ima podjetje več naročil kot jih je imelo pred začetkom epidemije. Zaradi hitre odpovedi delavcem le 200 evrov bruto povračila.

Podjetje Usol je v začetku aprila odpustilo sedem od skupaj 24 zaposlenih, ki so delali v proizvodnji v Lendavi. Hkrati s pogodbami o prenehanju zaposlitve, ki jih je podpisal lastnik in direktor družbe Uroš Šumer, je delodajalec dal delavkam v podpis tudi sporazum o skrajšanju odpovednega roka. V njem je navedeno, da bodo zaradi skrajšanje odpovednega roka prejele denarno povračilo v vrednosti 200 evrov bruto.

lendava, usol
Nataša Juhnov
Usol.

Podjetje Usol se ukvarja z izdelovanjem kovinskih in plastičnih izdelkov za potrebe avtomobilske in elektroindustrije ter za proizvodnjo malih gospodinjskih aparatov. Zaradi težav z dobavo materiala je proizvodnja v času največje krize zaradi epidemije koronavirusa zastala, toda zdaj po naših virih delo teče brez zastojev. Naročila avtomobilske industrije so se zelo povečala, je pa nekoliko manj naročil za proizvodnjo izdelkom za gospodinjske aparate. Glede na takšno stanje naj bi bilo odpuščanje delavk povsem nepotrebno, glede na način prekinitve delovnega razmerja pa zanje  tudi škodljivo.

Pojasnila vodstva družbe glede višine odpravnine zaradi skrajšanega odpovednega roka in glede razlogov za hitenje pri odpuščanju delavcev zaradi  epidemije še pričakujemo.   

usol lendava odpuščanje