vestnik

V Andovcih je dišalo po jedeh iz babičine kuhinje

Vestnik, 8. 10. 2021
Zveza Slovencev na Madžarskem
V Andovcih je potekala gastronomska delavnica Jedi iz babičine kuhinje.
Aktualno

Zveza Slovencev na Madžarskem in Porabsko kulturno-turistično društvo Andovci sta v sklopu Dnevov evropske kulturne dediščine, ki letos potekajo po geslom Dober tek, pripravila gastronomsko delavnico Jedi iz babičine kuhinje, ki je potekala na porabski domačiji v Andovcih.

Na delavnici so porabske gospodinje Marijana Fodor, Ana Labodi in Anuška Ropoš predstavile pripravo ajdove zlevanke, stare porabske jedi, ki ji pravijo tudi kaup, šterc ali tamadli.

jedi-iz-babičine-kuhinje, gastronomska-delavnica
Zveza Slovencev na Madžarskem
V Andovcih je potekala gastronomska delavnica Jedi iz babičine kuhinje.

jedi-iz-babičine-kuhinje, gastronomska-delavnica
Zveza Slovencev na Madžarskem
V Andovcih je potekala gastronomska delavnica Jedi iz babičine kuhinje.

Jed so obogatile z različnimi drugimi dodatki, zraven pa so pripovedovale o starih šegah in navadah ob pripravi hrane. Pogovor o teh navadah je vodila etnologinja Jelka Pšajd iz Pomurskega muzeja Murska Sobota. 

jedi-iz-babičine-kuhinje, gastronomska-delavnica
Generalni konzulat RS v Monoštru
V Andovcih je potekala gastronomska delavnica Jedi iz babičine kuhinje.

Zveza Slovencev na Madžarskem
V Andovcih je potekala gastronomska delavnica Jedi iz babičine kuhinje.
kuharska-delavnica andovci jedi-iz-babicine-kuhinje