vestnik

V Apačah bogatejši za učilnico na prostem

M. Ha., 3. 9. 2024
Občina Apače
Učilnica na prostem pri OŠ Apače.
Aktualno

Pobudo zanjo županu Andreju Steyerju dali četrtošolci

Občina Apače je v minulih dneh dokončala postavitev učilnice na prostem pri tamkajšnji osnovni šoli, tako jo bodo učenci že lahko uporabljali z novim šolskim letom. Pobudo zanjo so letos aprila na posebni seji pri županu Andreju Steyerju dali učenci takratnega 4. razreda Osnovne šole Apače. Župan je pred sklicem seje, ta poteka vsako leto, prejel osebna pisma učencev, v katerih so zapisali pobude in predloge za izboljšave v lokalni skupnosti, učilnica na prostem se je med pobudami pojavila največkrat.
Učenci so na seji tudi sami povedali, kakšno učilnico na prostem si želijo. Pogovarjali so se še o drugih predlogih, omenjenih v pismih, denimo o gradnji tribun na igrišču v Apačah, ureditvi sprehajalne poti za kužke, nadgradnji kolesarskega parka, gradnji kolesarskih poti idr. Po razpravi so učenci z dvigom rok soglasno sprejeli, da se v rebalansu proračuna Občine Apače sredstva namenijo za postavitev učilnice na prostem, ki naj bo v neposredni bližini šole.
Realizacija projekta se je začela 19. junija. V avgustu so dodali še tablo, ki jo je izdelalo podjetje Miles Apače, in s postavitvijo te uspešno dokončali projekt. Pri tem so sodelovali režijski obrat in občinska uprava Občine Apače, Zavod za gozdove Slovenije, KE Radenci, in učenci višjih razredov Osnovne šole in vrtca Apače v okviru tehničnega dne. Vrednost investicije je 2700 evrov. »V naši lokalni skupnosti si prizadevamo, da že pri otrocih vzbudimo občutek odgovornosti in soustvarjanja oz. sooblikovanja lepšega življenja za vse. Zato je pomembno, da se jim predstavi delovanje lokalne skupnosti, odgovornost do sprejemanja odločitev in kompromisnih rešitev. Poudarjamo, da je bil projekt realiziran tudi z vložkom vseh sodelujočih – v obliki prostovoljnega dela ali doniranega materiala,« so sporočili iz občine.
učilnica-na-prostem občina-apače