vestnik

V Banovcih se bo kmalu začela gradnja butičnega hotela

M. H., 13. 8. 2024
Terme Banovci
Zasnova Hotela Narcisa.
Aktualno

Gradnja butičnega hotela Narcis v Banovcih se bo začela predvidoma septembra, naložba, vredna skoraj 6,5 milijona evrov, pa bo končana junija 2026.

Terme Banovci bodo za njeno izvedbo pridobile po sklenjeni pogodbi 1,8 milijona evrov evropskih sredstev iz programa načrta za okrevanje in odpornost, saj so bile uspešne s prijavo na lanski razpis ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport. Ob tem je vlagatelja z namenom uspešne izvedbe projekta kapitalsko podprl tudi edini lastnik.

hotel-narcisa, zasnova
Terme Banovci
Zasnova Hotela Narcisa.
To je ljutomersko gradbeno podjetje Karba mge, ki je Terme Banovci kupilo leta 2019 od družbe Sava Turizem za 4,6 milijona evrov. Vodstvo je že ob nakupu napovedalo, da vstopajo v terme kot aktiven lastnik, zdaj so družbo Terme Banovci še dokapitalizirali s finančnim vložkom 950 tisoč evrov. Po novem tako osnovni kapital Term Banovci znaša 5,5 milijona evrov.

hotel-narcisa, zasnova
Terme Banovci
Zasnova Hotela Narcisa.

Gradnja hotela je trajnostno naravnana investicija, s katero želijo izboljšati kakovost storitev in dvigniti dodano vrednost turistične ponudbe v regiji ter ustvariti nova delovna mesta. Z izvedeno naložbo se bo spremenila tudi kategorizacija nastanitve v Banovcih iz treh v štiri zvezdice, saj bodo 24 enotam v hotelu dodali še 31 enot butične ravni.

termebanovci24
Majda Horvat
Terme Banovci se pripravljajo na začetek gradnje hotela. Foto Majda Horvat

hotel butični-hotel terme-banovci