vestnik

V Beltincih obeležili dan starejših in počastili jubilante  

Jože Žerdin, 30. 10. 2018
Jože Žerdin
Člani društva, ki štejejo 90 let.
Aktualno

V kulturnem domu v Beltincih so v organizaciji Društva upokojencev Beltinci obeležili mednarodni dan starejših in počastili letošnje jubilante, in sicer 80- in 90-letnike in zlatoporočence.

O pomenu mednarodnega dneva starejših sta spregovorila predsednica Društva upokojencev Beltinci Miroslava Šömen in župan občine Beltinci Milan Kerman. Skupščina združenih narodov je mednarodni dan starejših razglasila 14. decembra leta 1990. Starejši so ponekod še vedno zapostavljeni in osamljeni, kajti na njih se malokdo spomni. Minili so časi, ko so se starejše in mlajše generacije srečevale, povezovale ter družile, predvsem se je to dogajalo pred leti na kmetih pri raznih kmečkih opravilih.


897a85bfa961dec7e9967e53837c209c
Jože Žerdin
V Beltincih so praznovali mednarodni dan starejših.


V Društvu upokojencev Beltinci za svoje člane skozi leto pripravljajo veliko dogodkov in prireditev, pa športna srečanja, razna tekmovanja, pohode in izlete ter občinska srečanja upokojencev. V društvu že 12 let poteka projekt starejši za starejše, v katerega so vključeni vsi člani starejši od 69 let. V beltinskem društvu imajo 15 prostovoljk, ki starejše obiskujejo na domu in jim pomagajo. Ob mednarodnem dnevu starejših so se spomnili na jubilante, ki v letošnjem letu praznujejo 80 in 90 let življenja. Slovesnosti se je udeležilo štirinajst 80-letnikov in štirje 90-letniki. To so Milan Kreslin, Ana Pal, Ana Sreš in Štefan Škafar.


V društvu pa so še posebej ponosni na svojo najstarejšo članico 102-letno Marijo Žekš, ki jesen življenja preživlja v domu starejših Ljutomer. Letos pa so se spomnili tudi na zakonske pare, ki praznujejo 50 let skupnega zakonskega življenja. To so Marija in Henrik Maučec iz Gančanov, Bernarda in Pavel Nedelko iz Ižakovcev, Marija in Mirko Kolenko iz Dokležovja ter Marija in Štefan Erjavec iz Lipovcev.

5e3a6a59f6ccfa78a1d21ffe11dab3d4
Jože Žerdin
Letošnji zlatoporočenci.


Kulturni program so obogatile ljudske pevke iz Lipovec, za družabni del srečanja pa je poskrbel upokojenski ansambel »Trio brez not«, ki so ga sestavljali muzikanti Viktor in Katica Tkalec ter Bojan Gomboc.

a4ff890e2e60b5b36136ae0e1287f3ba
Jože Žerdin
V Beltincih so praznovali mednarodni dan starejših.

Jože Žerdin
Upokojenci, ki so v tem letu obeležili 80 let. 
du Beltinci mednarodni dan starejših