vestnik

V Čepincih odslej klopca ljubezni

Vestnik.si, 21. 2. 2024
Občina Šalovci
V Čepince vabi nova turistična atrakcija.
Aktualno

Pri graničarskem muzeju v Čepincih stoji nova turistična atrakcija

Klopce ljubezni so se razširile po vsej Sloveniji, stojijo pa na točkah, ki obiskovalca nagradijo z razgledom. Poleg tega poskrbijo še za romantično vzdušje, zato so zelo priljubljene za fotografiranje. Odslej se klopca ljubezni nahaja tudi v Čepincih, pri graničarskem muzeju, idejo za njo je podal Zavod za turizem, šport in kulturo Šalovci v okviru razpisa za participativni proračun Občine Šalovci za leto 2023, občina pa jo je finančno podprla.

"Ob obisku klopce ljubezni morate na klopci poiskati ploščico s QR kodo in jo skenirati. V vašem interaktivnem albumu klopc ljubezni boste tako enostavno spremljali, katere klopce ste že obiskali in katere še čakajo, da jih obiščete," opisujejo na uradni strani Občine Šalovci in hkrati vabijo, da obiščete klopco ljubezni v Čepincih. 

Prva klopca ljubezni na Goričkem je bila sicer postavljena v Serdici, natančneje na Serdiškem bregu lani novembra. Pobudnik za postavitev in dobavo klopce je bil Zavod za turizem, kulturo in promocijo Goričko, finančno pa je projekt pokrila Občina Rogašovci.

klopca-ljubezni čepinci občina-šalovci