vestnik

V četrtek bodo v Murski Soboti spet podarili srečo

Ines Baler, 12. 12. 2023
Aleš Cipot
Pri pripravi dogodka pomagata tudi brata in glasbenika Roman in Goran Sarjaš.
Aktualno

Izkupiček bo šel v sklad za nakup kombija, prilagojenega za prevoz gibalno oviranih oseb

V športni dvorani Osnovne šole III Murska Sobota bo v četrtek koncert Podarimo srečo. Gre za dobrodelno prireditev, ki jo že vrsto let pripravlja Osnovna šola IV Murska Sobota, izkupiček pa vsako leto nameni za izboljšanje razmer za šolanje in življenje učencev. Poleg šole je v organizacijo dogodka vpeto še glasbeno društvo Art Music Records iz Trnja.



Pri pripravi dogodka tako pomagata brata in glasbenika Roman in Goran Sarjaš. »Mama Eva že dolga leta poučuje na šoli in ni nobena skrivnost, da sva z bratom igrala vsako leto pri njih ob različnih priložnostih ali jih enostavno kak dan presenetila s kitaro. Otroci so polni življenja, radi pojejo, plešejo, ob tem se sprostijo in glasba jim prinese še dodaten žar v oči,« pravi starejši Roman, ki tudi vodi omenjeno glasbeno društvo. Dodaja, da se je sodelovanje s šolo z leti spremenilo. Sprva je kot avtor glasbe sodeloval pri šolskih gledaliških predstavah, denimo pri Snežni kraljici in Kako je Grinch ukradel božič, leta 2019 pa so dogodek zapeljali v smer glasbenega koncerta. Ker brata veliko nastopata in sodelujeta pri različnih projektih, Goran je na primer član skupine raperja Emkeja in Diamantov iz oddaje V petek zvečer, oba pa nastopata s priljubljenim Luko Basijem, poznata veliko glasbenikov. »Tako imava srečo, da lahko vsako leto na koncert povabiva priznane slovenske glasbenike, da nato z otroki OŠ IV Murska Sobota vsem pričaramo lep večer,« je dodal.

podarimo srečo, koncert
Barbara Kardoš
Vsako leto se predstavijo tudi učenci OŠ IV Murska Sobota.

Pride še skriti gost



Program je bil v minulih letih precej raznovrsten, letos bodo od 18. ure ob učencih šole, ki vsako leto komaj čakajo, da zbranim pokažejo, kaj so se naučili, nastopili še Manca Špik, Isaac Palma, Nuša Derenda, Leopold I., Nika Zorjan, Rok iz zasedbe BQL, Nastja Gabor, ansambel Aktual, Žan Videc in drugi. »Kot vsakič nas tudi tokrat čaka veliko presenečenje, saj bo prišel še skriti glasbeni gost,« je razkril Sarjaš. Ker se zaveda, da glasbeniki v teh prazničnih časih veliko nastopajo, sta oba z bratom toliko bolj hvaležna, da se številni odzovejo povabilu. »Ne gre le za to, da naredimo nekaj dobrega, ampak je tudi za nas velika sreča, ko vidimo nasmejane obraze, srečne ljudi. Nekaj najlepšega je podariti srečo drugim, ker jo tako podarimo tudi sebi. Obenem je to priložnost, da se glasbeniki srečamo in muziciramo, ker ves program poteka v živo ob glasbeni spremljavi skupine Art Music Orchestra,« je poudaril.

Romana Sarjaša na dobrodelnih koncertih vedno najbolj prevzame brezpogojna ljubezen, ki jo je čutiti. Pride do interakcije med učenci, učitelji, obiskovalci dogodka ter glasbeniki. »Tisti večer smo vsi eno. Osrečuje me, da se občutki glasbenega večera delijo in čutijo še dolgo, ko je koncert zaključen,« je dejal v pričakovanju letošnjega. Vstopnice za koncert lahko kupite na prodajnih mestih Eventim, otroci do šestega leta, učenci gostujoče šole in invalidi bodo imeli prost vstop.

In za kaj bo šel izkupiček? OŠ IV Murska Sobota že leto dni zbira sredstva za nakup novega šolskega kombija, prilagojenega za prevoz gibalno oviranih učencev. Kljub pomoči podjetij, organizacij, društev, donacijam staršev in zaposlenih jim še ni uspelo zbrati dovolj sredstev, zato letos nadaljujejo zbiranje sredstev za isti namen. V dopisu je ravnateljica Jana Grah še poudarila, da če bodo zbrali več sredstev, kot jih potrebujejo za nakup novega kombija, bo preostanek namenjen za druge potrebe učencev.

Kako lahko pomagate?
Tisti, ki želite pomagati, lahko denarne prispevke nakažete na transakcijski račun šole, številka 01280 -6030690345, referenca 00 9002, namen plačila Donacija - podarimo srečo. Davčna številka šole je 10286179. S pomočjo Lions kluba Murska Sobota je bilo vzpostavljeno tudi darovanje sredstev prek SMS-sporočil. Tako lahko donacijo v višini pet evrov prispevate, tako da pošljete SMS s ključno besedo KOMBI5 na številko 1919. Pred koncertom bodo pripravili še božični bazar, ponujali pecivo in druge dobrote.

oš-iv-murska-sobota podarimo-srečo dobrodelni-koncert