vestnik

V Cezanjevcih gostje iz Nemčije in Madžarske

V. T., 23. 10. 2019
OŠ Janka Ribiča Cezanjevci
Učenci osnovne šole iz Cezanjevec so svojim gostom razkazali tudi Ljutomer in se pred mestno hišo fotografirali.
Aktualno

Osnovna šola Janka Ribiča Cezanjevci ta teden gosti učence iz Madžarske in Nemčije, s katerimi sodelujejo v mednarodnem projektu Erasmus+.

V nedeljo so v Cezanjevce prispeli gostje, ki jih tamkajšnja osnovna šola Janka Ribiča gosti v okviru projekta, v katerega so vključeni. Gre za projekt Erasmus+, ki nosi naslov "Domislice namesto odpadki" in poleg krepitve zavesti o trajnostni potrošnji in ponovni uporabi, omogoča učencem tudi razvijanje krepitev jezikovnih znanj in spretnosti v nemškem jeziku. Da o tem, da otroci, vključeni v projekt, spoznavajo nove kulture in ljudi, sploh ne izgubljamo besed.

V Cezanjevcih bo do petka pri družinah učencev spalo petnajst učencev dveh šol iz tujine, deset iz Nemčije in pet iz Madžarske. Gostom so najprej pokazali šolo, vrtec in Cezanjevce, peljali so jih tudi v Ljutomer, kjer jih je sprejela županja, ogledali pa so si hipodrom in kasaški muzej. Obiskali so Mladinski center Prlekije, čaka pa jih še ogled Expana, zbirnega centra Cerop, spoznali pa bodo tudi Maribor.

Na šoli pa so pripravili številne aktivnosti na temo odpadkov in novih domislic, povezanih z njimi, med drugim iz rabljenih stvari delajo drugačne in nove izdelke.

oš-janka-ribiča-cezanjevci erasmus+