vestnik

V Črenšovcih odstopil član občinskega sveta

Rok Šavel, 22. 9. 2023
Majda Horvat
Boštjan Kramar je sicer lastnik in direktor uspešnega podjetja Biroplast, ki se ukvarja z zastopstvom, prodajo, dajanjem v najem in servisom pisarniške in računalniške opreme.
Aktualno

Odstopil je Boštjan Kramar, ki je bil izvoljen na listi županje Vere Markoje.

Da odločevalski procesi v politiki ne potekajo tako učinkovito kot v podjetniških vrstah, je očitno hitro spoznal Boštjan Kramar, lastnik in direktor družbe Biroplast iz Črenšovec. Manj kot leto dni po potrditvi mandata in tik pred sejo občinskega sveta, ki je potekala 20. septembra, je namreč odstopil kot občinski svetnik, uradno iz osebnih razlogov. Kramar je bil s pomočjo preferenčnih glasov (dobil jih je 22) izvoljen na listi županje Vere Markoje Glas ljudstva, ki bo sedaj dobila nadomestnega svetnika, saj do odstopa ni prišlo prej kot v šestih mesecih od potrditve mandata. Glede na rezultat lanskih lokalnih volitev bi to lahko bila Nina Horvat, druga kandidatka na listi kandidatov Glas ljudstva v prvi volilni enoti. Postopek je sedaj v domeni občinske volilne komisije, na koncu pa mora mandat nadomestnemu članu potrditi še občinski svet. Brat od Horvatove, Niko Horvat, je že član občinskega sveta, in sicer je bil izvoljen na Neodvisni listi.

V 14-članskem občinskem svetu ima največ svetnikov Nova Slovenija, 6. Štirje svetniki so bili izvoljeni na neodvisni listi Glas ljudstva, dva na Nedovisni listi, po enega svetnika pa imajo v Slovenski demokratski stranki in Slovenski ljudski stranki. Županja Vera Markoja je lani svoj drugi mandat dobila z lahkoto, saj na volitvah ni imela protikandidata.

občinski-svet svetnik odstop boštjan-kramar občina-črenšovci