vestnik

V Dolnjem Lakošu bodo obnovili vaško-gasilski dom

Vestnik.si, 23. 2. 2024
Občina Lendava
Podpis pogodbe za obnovo vaško-gasilskega doma.
Aktualno

Vrednost investicije znaša 223.141,40 evrov, dela pa bodo zaključena predvidoma do konca oktobra 2024

V prostorih mestne hiše v Lendavi sta župan Občine Lendava Janez Magyar in Stanko Srša, predsednik zadruge Dolinka inženiring Beltinci, včeraj podpisala pogodbo za obnovo vaško-gasilskega doma v Dolnjem Lakošu.
Občina Lendava je zaradi potreb tamkajšnjega prostovoljnega gasilskega društva ter zaradi dotrajanosti objekta sprejela odločitev o prenovi vaško-gasilskega doma v Dolnjem Lakošu, je ob podpisu povedal župan Janez Magyar. Investicija predstavlja pomemben korak v izboljšanju infrastrukture lokalne skupnosti, saj bo obnova omogočila boljše pogoje za delovanje gasilske enote. Načrtovana je tudi ureditev prostorov, ki bodo namenjeni različnim potrebam krajevne skupnosti, društev in krajanov ter bodo zasnovani s poudarkom na energetski učinkovitosti in trajnostnem delovanju.

dolnji-lakoš, gasilski-dom, občina-lendava
Občina Lendava
Tako naj bi izgledal obnovljeni vaško-gasilski dom.

Gradbena dela zajemajo odstranitev zadnjega dela objekta vključno z obstoječo garažo za gasilsko vozilo, sanitarijami in skladiščnimi prostori, ter gradnjo novega prizidka. V tem novem delu bodo garaža za gasilsko vozilo, prostori za gasilsko opremo, prostori za delovanje kulturnega društva ter nove sanitarije. Poleg tega so načrtovana tudi investicijska vzdrževalna dela na sprednjem delu objekta. Pogodbena vrednost investicije znaša 223.141,40 evrov, dela pa bodo zaključena predvidoma do konca oktobra 2024. S tem korakom bo vaško-gasilski dom v Dolnjem Lakošu postal funkcionalen prostor, ki bo ustrezal potrebam in pričakovanjem lokalne skupnosti.

dolnji-lakoš, gasilski-dom, občina-lendava
Občina Lendava
Podpis pogodbe za obnovo vaško-gasilskega doma.

občina-lendava gasilski-dom dolnji-lakoš