vestnik

V Dolnjem Lakošu posvetili prenovljeno kapelico

Vestnik.si, 19. 9. 2023
Tomaž Galič
Prenovljena kapelica Svetega Križa v Dolnjem Lakošu slovesno posvečena
Aktualno

Ob proščenju so posvetili še prenovljeno kapelico Svetega Križa.

V Dolnjem Lakošu je potekalo proščenje ob prazniku Povišanje Svetega Križa, ob tej priložnosti so tudi slovesno posvetili prenovljeno kapelico Svetega Križa. 

"Lepo je videti, da vsak na svojem področju opravlja svoje delo in s pripadnostjo skupnosti in solidarno enotnostjo prispeva k primernim rezultatom razvijajoče se in vedno močnejše občine Lendava. Za to so zaslužne ekipe, celotna skupnost, mesto in sleherni posameznik, ki s takšnim odnosom in pristopom prispevajo k graditvi samozavesti in uresničevanju skupnih sanj kraja in celotne Občine Lendava," je bil ponosen na svoje sokrajane, ki so prispevali k uspešni realizacije obnove, župan Občine Lendava Janez Magyar. Tudi predsednik Krajevne skupnosti Dolnji Lakoš Ladislav Šimonka je v svojem govoru izrazil hvaležnost vsem, ki so prispevali k obnovi kapelice ter tistim, ki skrbijo za urejenost kraja in okolja v Dolnjem Lakošu.

občina-lendava, kapelica, dolnji-lakoš
Tomaž Galič
Prenovljena kapelica Svetega Križa v Dolnjem Lakošu slovesno posvečena

V letošnjem letu je lendavska občina namenila 60.000 evrov za prenove cerkva v Petišovcih, Hotizi in kapelice v Dolnjem Lakošu. Skupna vrednost obnovitvenih del v Dolnjem Lakošu znaša 19.863,70 evrov, Krajevna skupnost Dolnji Lakoš pa je za projekt obnove uspešno kandidirala tudi na razpisu fundacije Teleki László Alapitvány iz Madžarske. Za obnovo zvonika in lesenih vrat so tako pridobili sofinancerska sredstva v višini 4.996,67 evrov. Posebno zahvalo je ob tej priložnosti za prispevek pri tem projektu gospe Révai Beati izrekel tudi župan Janez Magyar, Občina Lendava pa je tako za obnovitvena dela prispevala 14.867,07 evrov.

V okviru obnove so obnovili zvonik, sanirali zunanje tlakovce, obnovili notranje stene kapele ter izvedli popravila in rekonstrukcijo stenskih poslikav, poskrbeli so tudi za hidroizolacijo objekta, da bo kapelica Svetega Križa ostala ohranjena za prihodnje generacije.

občina-lendava, kapelica, dolnji-lakoš
Tomaž Galič
Prenovljena kapelica Svetega Križa v Dolnjem Lakošu slovesno posvečena

kapelica dolnji-lakoš prenova občina-lendava