vestnik

V enotah Doma starejših Rakičan se stanje umirja, v DS Lendava sprejemajo obiske

Vestnik.si, 7. 12. 2020
Jure Zauneker
Dom starejših Rakičan enota Murska Sobota
Aktualno

Epidemiološko stanje v Domu starejših Rakičan se umirja. Po zadnjih podatkih sta dve enoti že brez okuženih, v eni pa beležijo zmanjšanje števila okuženih.

V enoti Doma v Centru za starejše Murska Sobota in v enoti Elizabeta v Sv. Juriju ni več okužb, in to ne pri stanovalcih in ne pri zaposlenih. Kot je povedal direktor Zoran Hoblaj so že pričeli izvajati sprejeme ter obiske svojcev. O podrobnostih glede obiska pa si lahko svojci preberejo na njihovi spletni strani.

V matični enoti v Rakičanu imamo še vedno okužene, vendar pa je sedaj po nekaj časa trajajoči rasti, število okuženih stanovalcev pričelo padati. Trenutno stanje okuženih v matični enoti je 80 stanovalcev in 26 zaposlenih. V naslednjih dveh dneh se bo iztekla izolacija 40 stanovalcem, kakor tudi zaposlenim, zato kmalu pričakujemo umiritev stanja tudi v tej matični enoti.

V DS Lendava od danes ponovno omogočeni obiski

Za obiske se morajo svojci stanovalcev predhodno najaviti na telefonski številki, kjer jih bo sprejela socialna delavka Melita Makoter. Obiski, ki bodo trajali 30 minut, pa bodo potekali od ponedeljka do sobote, in sicer med 9. in 11. uro ter med 13. in 17. uro. Stanovalce bo lahko obiskala le ena zdrava oseba, in sicer najožji družinski člani ali pa prostovoljci, ki so že sedaj obiskovali posamezne stanovalce. 

Obiski bodo potekali v notranjih prostorih do

Lendava, Dom starejših Lendava
Nataša Juhnov
Lendava,dom upokojencev,

ma, v zato pripravljenem prostoru, ki bo tudi razkužen. V primeru, da stanovalci ne morejo zapustiti svojih sob, bo obisk izveden v sobi, stanovalci pa se bodo oblekli v zaščitno obleko. 

Ob vstopu v dom se bo vodila evidenca obiskovalcev, ki si bodo morali razkužiti roke, nositi zaščitno masko, izmerjena jim bo telesna temperatura, prav tako bodo podpisali izjavo o zdravstvenem stanju. Obiskovalci lahko svojim svojcem prinesejo stvari za osebno higieno, pijačo, sadje in živila, ki imajo daljši rok trajanja, še sporočajo iz doma.

epidemija dom-starejših-rakičan zoran-hoblaj