Med desetimi sodelujočimi ekipami je komisija, ki ji je predsedovala Zdenka Tompa, najbolje ocenila langaš, ki ga je pripravila in ocvrla ekipa Turistično-kulturnega društva Močvirski tulipan iz Radmožancev.
Drugi so bili Kulturno-turistično društvo Črenšovci, tretji pa Turistično društvo Dolina. Izbirali so tudi najbolj inovativen langaš. Med temi je zmagala ekipa iz madžarskega Bejcgyertjanosa, iz kraja, s katerim je kraj Gaberje pobraten in se vsako leto udeležujejo prireditve. Langaši, ki so jih pripravljali organizatorji, so bili ves čas prireditve na voljo obiskovalcem.
Preberite še
Odpri v novem zavihkuDobro vino je še vedno cenjeno, ocenjujejo v Vinogradništvu Kolarič
Družina Kolarič je prve trte zasadila daljnega leta 1946. Na sedmih hektarjih vinogradov pridelujejo dvanajst sort, posebej ponosni so na svojo penino.
Pripravili so še delavnice in animacijo za otroke ter zabavne vaške igre, na katerih je sodelovalo devet ekip krajevnih skupnosti iz lendavske občine. Na odru so nastopili otroci iz Vrtca Lendava – enote Gaberje, Ljudski pevci iz Pinc, Folklorna skupina Folklornega društva Prekmurje Lendava in Duo Savana. Organizator prireditve je bila Krajevna skupnost Gaberje, sodelovala pa so tudi društva iz vasi.
Predsednica KS Gaberje Helena Antolin Tibaut je povedala, da pri pripravi prireditve sodeluje veliko vaščanov, z njo in drugimi dogodki pa si prizadevajo bolj povezati vaščane in svojo vas predstaviti obiskovalcem iz Pomurje in od drugod. Festival Langaša so organizirali petič, tričlanske ekipe pa so se lahko pomerile v dveh kategorijah: najboljši langaš po tradicionalnem receptu in najboljši inovativni langaš, kjer so sodelujoči vključili še kake druge sestavine, ki jih v tradicionalnem receptu ni. Komisija je ocenjevala okus, vonj, harmonijo nadevov in videz langaša. Opažajo, da je ta tradicionalna jed spet vse bolj priljubljena v pokrajini ob Muri, tako na domačih mizah, kakor tudi na različnih prireditvah in v gostinski ponudbi.