vestnik

Želijo tudi omogočiti obiske svojcev, v Domu starejših občanov Gornja Radgona se namreč zadeve umirjajo

Vestnik.si, STA, 25. 11. 2020
Bernarda B. Peček
V Domu starejših občanov Gornja Radgona o številkah nočejo govoriti, vendar okužb naj ne bi bilo veliko, razmere pa se umirjajo.
Aktualno

V Domu starejših občanov Gornja Radgona o številkah nočejo govoriti, vendar okužb naj ne bi bilo veliko, razmere pa se umirjajo.

Iz Doma starejših v Gornji Radgoni so sporočili, da se razmere pri njih počasi umirjajo, v prihodnjih dneh pa nameravajo znova omogočiti osebne obiske ob upoštevanju strogih epidemioloških ukrepov. Podatkov o številu okuženih javno ne sporočajo. Kot je povedal poveljnik občinskega štaba civilne zaščite Gornja Radgona Marko Šajnovič, so tako odločitev sprejeli v domu, okužb ni veliko, delajo pa že skoraj vsi zaposleni.

"Stanje je stabilno, z domom zelo dobro sodelujemo tako štab kot občina in uredimo vse, kar potrebujejo. Lahko rečem, da je vse vzorno urejeno, zaposlenim, ki zaradi tveganja okužbe niso želeli domov, smo ponudili tudi prenočišča," pojasnjuje Šajnovič. Sive in rdeče so imeli v domu urejene že pred epidemijo, prav tako vse druge ukrepe, svojci oziroma skrbniki varovancev pa dobivajo vse podatke o varovancih, je še dodal Šajnovič.


V gornjeradgonskem domu je okoli 150 stanovalcev, za katere skrbi 80 zaposlenih.

koronavirus dom