vestnik

V Gornji Radgoni iščejo ime za novo ulico

Vestnik.si, 25. 1. 2024
Arhiv Občine Gornja Radgona
Grafična podoba nove ulice.
Aktualno

Predloge je možno oddati do 16. februarja

Občina Gornja Radgona je objavila javni poziv za zbiranje predlogov o imenu nove ulice v naselju pri pokopališču v Gornji Radgoni. Med vsemi prispelimi predlogi bo komisijsko izbran en predlog, ime nove ulice pa bo dokončno določil občinski svet s sprejemom ustreznega predloga odloka.
V skladu z 20. členom Zakona o določanju območij ter imenovanju in označevanju naselij, ulic in stavb se ime ulice določi po zemljepisnem imenu, imenu dogodka ali datumu, povezanem z zgodovino, ali po osebi, ki je bistveno prispevala k razvoju naselja ali je pomembna v širšem družbenem okolju ali po kulturnem izročilu. Ime ulice se lahko določi po umrli osebi v skladu s predpisom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Ime ulice mora biti v slovenskem jeziku.
Predlog za poimenovanje lahko oddajo županja, člani Občinskega sveta Gornja Radgona, člani Sveta Krajevne skupnosti Gornja Radgona, fizične osebe, ki imajo prijavljeno stalno prebivališče na območju Krajevne skupnosti Gornja Radgona, in pravne osebe, ki imajo sedež v Občini Gornja Radgona.
Svoje predloge lahko navedeni oddajo na obrazcu, ki je objavljen na spletni strani občine, in tega pošljejo na elektronski naslov obcina@gor-radgona.si oziroma po navadni pošti na občinski naslov s pripisom »Predlog za poimenovanje ulice« do vključno 16. februarja. 
gornja-radgona ime-ulice