vestnik

V Hrastju - Moti tudi letos priredili dogodek Za kmečko pečjo

Dani Mauko, 20. 12. 2023
Dani Mauko
Za kmečko pečjo 2023
Aktualno

Prireditev je že tradicionalna

Kulturno društvo Janko Divjak Kapela s Kapelskega Vrha je v gasilskem domu v Hrastju - Moti organiziralo tradicionalno prireditev z naslovom Za kmečko pečjo. Mladi povezovalki prireditve Tiana in Maša sta v uvodu spregovorili o krušni peči, ob kateri se je ob hladnih večerih zbrala vsa družina ob prijetnem dišanju sveže pečenega kruha, ter najavili ples majhnih škratov ob spremljavi harmonikarja Anžeta Paldaufa, kot goste člane etnološko kulturnega društva Künštni Prleki, ki so leta 2008 ustanovili svojo republiko, recitatorke Injo, Evelin, Stello in Floro ter harmonikarja Anžeta.

za-kmečko-pečjo, kulturno-društvo-janko-divjak, kapela
Dani Mauko
Za kmečko pečjo 2023

Z ljudskimi plesi ob spremljavi harmonikarja Robija Majeriča pod mentorstvom Slavice Kovačič so se predstavili plesalci domače folklorne skupine, na harmoniko sta zaigrali, pa tudi zapeli sestri Eva in Lana Tompa.
Pred prepolno dvorano sta zbranim župan Občine Radenci Roman Leljak in predsednik gasilskega društva Boštjan Šafarič zaželela vse dobro ob prihajajočih praznikih. Sledilo je prijetno druženje z obdarovanjem najmlajših.
kd-janko-divjak-kapela kapela za-kmečko-pečjo