vestnik

V Kobilju januarja ponovno na volitve

Rok Šavel, 29. 11. 2021
Nataša Juhnov
Po novembrskih nadomestnih volitvah za župana bodo januarja na sporedu še nadomestne volitve za dva občinska svetnika.
Aktualno

Občinska volilna komisija je za 30. januar razpisala nadomestne volitve za dva člana občinskega sveta.

V občini Kobilje so 7. novembra izvolili župana Darka Horvata, ki bo do konca mandata nadomestil preminulega Roberta Ščapa, a kmalu se bodo volivci in volivke ponovno opravili na volišče. Ker je Horvat svetniško mesto zamenjal za županski stolček, še pred tem pa je kot svetnik odstopil Saša Fras, sta namreč v 7-članskem občinskem svetu prosti dve mesti.

Tako je občinska volilna komisija za 30. januar 2022 razpisala še ene nadomestne volitve. Uradni pričetek volilne kampanje ja silvestrski dan, 31. december, do 30. decembra pa lahko morebitnega svetniškega kandidata določi skupina volivcev, pri čemer je potrebnih najmanj 30 podpisov.

V občinskem svetu trenutno sedijo trije svetniki, ki jih je predlagala Slovenska ljudska stranka (tudi nadomestnega župana je predlagala ista stranka), en svetnik, ki je kandidiral s pomočjo Slovenske demokratske stranke in svetnik, ki se je na volitve podal s podpisi volivcev.


Tako kot župan Horvat bosta tudi nadomestna svetnika svojo funkcijo opravljala do rednih lokalnih volitev, ki bodo na sporedu 20. novembra prihodnje leto.

nadomestne-volitve občina-kobilje