vestnik

V Križevcih so se srečali gospodarstveniki

Vestnik.si, 1. 12. 2023
Arhiv Občine Križevci
Srečanje gospodarstvenikov.
Aktualno

V torek je v prostorih Občine Križevci potekalo srečanje gospodarstvenikov, ki delujejo na področju Občine Križevci.

V uvodu je zbrane pozdravil župan Občine Križevci Branko Slavinec in jim zaželel dobrodošlico. Povedal je, da si bo občina še naprej prizadevala, da se bo podjetništvo in gospodarstvo lahko razvijalo.
Direktor Pomurske gospodarske zbornice Robert Grah je predstavil pomen in sliko gospodarstva v Pomurju in v Občini Križevci. Povedal je, da je še veliko neizkoriščenih potencialov in tudi smelih načrtov za prihodnje obdobje. Predsednik odbora za gospodarstvo in turizem Jožef Duh je predstavil Pravilnik o dodeljevanju finančnih spodbud samostojnim podjetnikom, mikro in malim podjetjem. Opisal je postopek dodelitve finančnih sredstev, kriterije, ki jim vlagatelji morajo zadostiti, in nazorno prikazal višino proračunskih sredstev, ki se je v zadnjih letih zagotavljala za pomoč gospodarstvu.

gospodarstvo, srečanja, občina-križevci
Arhiv Občine Križevci
Srečanje gospodarstvenikov.

V letošnjem letu je občina Križevci za razpis na področju podjetništva namenila 40.000 EUR proračunskih sredstev. Sicer je v občini 42 gospodarskih družb, kar je 2,2 odstotka vseh v Pomurju, prihodkov se ustvari za 73 milijonov evrov, kar predstavlja 2 odstotka vsega v Pomurju, od tega je ustvarjenega dobička 3,8 milijona evrov. V občini je tudi 58 samostojnih podjetnikov (2,5 odstotka vseh v Pomurju), ki ustvarijo skupaj 10,5 milijona evrov prihodkov. Po poslovanju najbolj izstopajo opekarniška dejavnost in prodaja gradbenega materiala, kovinsko predelovalna industrija in izdelki iz naravnih materialov ter dejavnost špedicije in transporta.

gospodarstvo, srečanja, občina-križevci
Arhiv Občine Križevci
Srečanje gospodarstvenikov.

občina-križevci gospodarstvo srečanje