vestnik

V krompirjevih počitnicah pester nabor aktivnosti za otroke 

A. Nana Rituper Rodež, 26. 10. 2018
Nataša Juhnov
Pomurski muzej Murska Sobota med počitnicami otrokom in družinam vedno odpre svoja vrata.  
Aktualno

Pred nami so jesenske počitnice, znane tudi kot krompirjeve počitnice, ki so v znamenju čarovnic, duhcev in čarobnih zabav. V teh dneh bo v naših krajih veliko dogajanja. Ko bodo starši v službah ali bodo imeli druge obveznosti, pa se lahko otroci pozabavajo v dobri družbi. Vas zanima, kje?

62ffef6d74218e8416c6d696247b64c3
Zora Štok
Govorili bodo Krompir


V Pomurskem muzeju Murska Sobota vabijo v soboto, 27. oktobra, na brezplačno družinsko delavnico, ki bo letos povezana s krompirjem. Otroci bodo spoznali zgodbo o krompirju, kako in od kod je prišel v naše kraje, kako na naše jedilnike, ali jim je bil všeč in katere krompirjeve jedi so bile in so še priljubljene. Iz krompirja pa bodo izdelali še štampiljke in si z njimi potiskali platneno vrečo. Delavnico izvajajo v okviru projekta Knjižnica igrač, v katerem sodeluje muzej, zato bo brezplačna. Prične se ob 10. uri.


V ponedeljek, 29. oktobra, pa Društvo prijateljev mladine Murska Sobota vabi otroke v medgeneracijsko središče Mensano na počitniško ustvarjalnico in sladkanje s palačinkami. Potekale bodo od 11. do 13 ure v igralnici Mali ČuDo, izdelovali pa bodo bučke lučke in lampijončke ter duhce in netopirčke.


V ponedeljek, 29., in v torek, 30. oktobra, bo tudi v Hiši sadežev družbe od 9. do 12. ure potekal Otroški tabor krompirjevih počitnic. Prvi dan bo potekalo otroško predavanje o pasteh odraščanja in glasbena delavnica, ki ju bosta izvajali Majda Baligač in Leja Koštric, drugi dan pa otroške ustvarjalne delavnice in taborniške igre, za katera bosta poskrbeli Viktorija Utroša in Tanja Huber ter motivacijska igra, ki jo vodi Sandi Horvat. Otroke je potrebno predhodno prijaviti.

6cc63ebcbd87bde586c17658c31233bb
Nataša Juhnov
Poznate legendo o gračkem zmaju Kaču?


Med jesenskimi počitnicami, v času od 28. oktobra do 4. novembra, bo pestro tudi na gradu Grad na Goričkem, ki bo v času počitnic odprt med 10. in 16. uro, razen 1. novembra, ko bo zaprt. Za obiskovalce, ki plačajo vstopnino ali kupijo skupno vstopnico Grad-Vulkanija, pripravljajo dodatno vodenje in delavnice, ki bodo še posebno zanimive za najmlajše, potekale pa bodo od 11. do 14. ure. V nedeljo in sredo bodo lahko spoznali legendo o zmaju Kaču in zlati kroni, ki bi se naj nahajala na največjem gradu, se v ponedeljek sprehodili po graščakovi poti do kripte, v torek in petek pa raziskovali grajski park, kjer se skrivajo zanimivi zakladi.


Za športne navdušence pa bo v telovadnici na Osnovni šoli III Murska Sobota v ponedeljek in torek, od 9. do 13. ure, organiziran športni program Hura, prosti čas! z različnimi športnimi vsebinami, kot so atletika, gimnastika, namizni tenis in podobno. Pripravlja ga Zavod za kulturo turizem in šport Murska Sobota v sodelovanju s športnimi pedagogi, dejavnosti namenjene otrokom od 7. do 10. leta starosti pa so brezplačne. Potrebno pa se je vnaprej prijaviti.

2a86fdd3fb80d4ed16b494bc23f02797
Foto Zauneker
V torek bodo v MIKK-u zaplesale čarovnice, čarovniki, duhci in vsi ostali, ki najbolj oživijo ponoči.

Prav tako bodo v MIKK-u za otroke v ponedeljek in torek pripravili brezplačno dvodnevno počitniško dogajanje. Mikkove ustvarjalnice bodo čarovniško obarvane, pripravili pa bodo tudi Mikkovo Halloween diskoteko za otroke. V ponedeljek bodo lahko otroci od 10. do 12. ure izdelovali izdelke na temo jeseni in noči čarovnic, izvedli bodo čarovniške eksperimente, v torek pa vabijo otroke v klubske prostore šele ob 17. uri, ko bodo pripravili čarobni napoj in se na plesišču zabavali do pozne, 20. ure.

jesenske počitnice krompirjeve počitnice ustvarjalnice otroci