vestnik

V Kuzmi višja cena vrtca, vlagali bodo v kolesarski park Tromejnik

D. N., 4. 4. 2024
Jure Kljajić
Občina Kuzma tudi letos nekaj denarja namenja za lani odprt kolesarski park Tromejnik.
Aktualno

Svetniki Občine Kuzma so v drugi obravnavi sprejeli odlok proračuna občine za letos. Predvideni prihodki znašajo nekaj več kot 2 milijona evrov, odhodki nekaj več kot 2,1 milijona evrov, od tega investicijski odhodki približno 300 tisoč evrov.

Občina bo 17 tisoč evrov namenila za javno razsvetljavo oziroma za zamenjavo obstoječih svetilk z varčnejšimi. Nekaj manj kot 106 tisoč evrov bodo vložili v rekonstrukcijo občinskih cest, 10 tisoč evrov pa v obnovitvena dela na vaškem zvoniku v Doliču. Petnajst tisoč evrov bodo prispevali za nabavo gasilskih vozil ter približno 14 tisoč evrov za vzpostavitev kolesarskega parka Tromejnik v Kuzmi.

Poleg tega so svetniki sprejeli novo ekonomsko ceno vrtca pri Osnovni šoli Kuzma, ki je začela veljati 1. marca letos. S 526,20 evra so jo zvišali na 598,47 evra ob upoštevanju najvišjega normativa 62 otrok, občina pa staršem otrok subvencionira ekonomsko ceno v višini 10 odstotkov.

Prav tako so svetniki sprejeli odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda Osnovna šola Kuzma. Zavodu so omogočili pridobivanje prihodkov tudi s tržnimi dejavnostmi ob pogoju, da s prodajo blaga in storitev pokrije vse s to dejavnostjo povezane odhodke.

občina-kuzma proračun investicije