vestnik

V Lendavi Gibanje Svoboda o lokalnih volitvah

Jože Gabor, 11. 11. 2022
Jože Gabor
Predstavitev kandidatov Gibanja Svobode v Lendavi.
Aktualno

Gibanje Svoboda je v hotelu Cubis v Lendavi predstavilo temeljna programska izhodišča stranke in listo kandidatov za lokalne volitve v občinski svet Občine Lendava.

Na listi je šestnajst kandidatov, med njimi tudi štirje svetniki iz sedanje sestave občinskega sveta, je povedal Dejan Süč. »Naša prizadevanje in dejanja v preteklih štirih letih govorijo sama zase. V občinskem svetu smo 87 odstotkov sklepov podprli brez težav, včasih pa je potrebno tudi reči: ne.« Tako bodo delovali tudi v prihodnosti. Lendava v Ljubljani v preteklosti nikoli ni bila tako zastopana, kot je danes: »Imamo poslanca, državnega sekretarja in vodjo kabineta. Zame je vedno na prvem mestu spoštljiva komunikacija. Tudi s tistimi, ki niso istih stališč, kot mi. Naši kandidati so tako kredibilni, da lahko rečen, da je njihovo mnenje glede razvoja občine ključnega pomena. Imamo odlične finančnike, poznavalce razvoja krajevnih skupnosti in lokalne samouprave, imamo gasilce, prevajalce…« So veliko več kot posamezniki, kar se je pokazalo tudi v preteklem obdobju.

lendava, gibanje-svoboda, kandidati
Jože Gabor
Predstavitev kandidatov Gibanja Svobode v Lendavi.

Zelo pomembno je, da oživijo staro mestno jedro Lendave, dodaja Süč. Poskrbeti želijo za okolje, ki bo prijaznejše za upokojence. Prizadevajo si za policentrični razvoj, tudi policentrični razvoj občine. Krajevne skupnosti bodo spodbujali, da bodo zavzele bolj aktivno vlogo v razvoju. Med kandidatkami je tudi Nataša Horvat, bivša romska svetnica, ki je veliko naredila za romsko skupnost: »Okoljevarstvene teme še nikoli niso bile tako pomembne, kot so danes. V občini imamo onesnaževalce. O tej in mnogih drugih temah se bomo pogovarjali in dogovarjali z ministrstvi. Lendava je nekaj posebnega, zato se mnogi z veseljem vrnemo v domače okolje.«  Dokazali so, da lahko sodelujejo z vsemi, ljudmi različnih nazorov, vernimi in nevernimi, kar dokazuje tudi njihova lista za lokalne volitve. Želijo strategijo razvoja občine, ki jo sprejmejo občani, pri tem pa je potrebno sklepati kompromise: »Pomembna tema so tudi vaški domovi. Za odkup teh bi občina lahko zagotovila denar. Veliko je še potrebno narediti, da se bodo mladi vračali in ostajali. Poskrbeti za delovna mesta z visoko dodano vrednostjo in stanovanja za mlade družine ter zbuditi duh v mestu, da se nekaj dogaja. Da bodo prebivalci ponosni na svoje mesto. Želimo soustvarjati Lendavo in tudi v prihodnje imeti aktivnejšo vlogo pri tem. Želimo dokazati, da nem je resnično mar.«



Na listi je več žensk kot moških različnih starosti, dodaja Süč: »Mladostna zagnanost in izkušnje. Ekipa, ki zna in zmore, katera bo zagovarjala prave interese občanov. Na lokalni ravni ni ideologije. Ideoloških tem na lokalni ravni ne bi smelo biti. Prizadevajmo si, da bodo naslednje generacije živele boljše, kakovostnejše.« Na listi so ob Dejanu Süču še Lidija Kreft, Sven Sarjaš, Helena Antolin Tibaut, Marko Franko, Nataša Horvat, Urban Kolenko, Tanja Tratnjek, dr. Branko Lobnikar, Aleksandra Kreslin, Nina Jusić, Sofija Gavrilović, Jovan Kovačev, Urška Kohek, mag. Darko Krajnc in Rahela Hojnik Kelenc.   

gibanje-svoboda kandidati lendava