vestnik

V Lendavi kmalu še en podžupan

T. M., 6. 2. 2019
Leon Novak
Mihael Kasaš 
Aktualno

V občini Lendava je župan Janez Magyar doslej imenoval enega podžupana, to je njegov županski protikandidat iz prvega kroga lanskoletnih lokalnih volitev Mihael Kasaš, ki bo funkcijo opravljal profesionalno. 

Njegova mesečna plača bo znašala 1.738 evrov bruto, v ta znesek pa ni vštet dodatek za delovno dobo. Kot pojasnjujejo na lendavski občini, bo Kasaš pomagal županu pri njegovem delu na področjih, za katera mu bo župan podelil pooblastila. Magyar pa bo po njihovih navedbah imenoval še enega župana, pri čemer ne navajajo, kdo bo to. Tudi v prejšnjem mandatu sta bila v Lendavi dva podžupana-Stanislav Gjerkeš in Ferenc Horvath, ki pa je s funkcije podžupana odstopil, ko je bil izvoljen za narodnostnega poslanca v državnem zboru.
V Mestni občini Murska Sobota je v tem mandatu samo en podžupan, in sicer mestni svetnik Socialnih demokratov ter direktor Doma starejših Rakičan Zoran Hoblaj. V prejšnjem mandatu je imela občina dva podžupana, poleg Hoblaja še svetnika SMC Boštjana Berlaka, v novem mandatu se je župan Aleksander Jevšek zaenkrat odločil samo za enega. Podžupan župana v primeru drugih obveznosti ali odsotnosti nadomešča pri različnih protokolarnih zadevah, že v prejšnjem mandatu pa je Jevšek Hoblaju večkrat tudi prepustil vodenje sej mestnega sveta, na katerih je bil tudi sam prisoten. Hoblaj za opravljanje funkcije podžupana prejema 1099 evra bruto mesečno.
občina lendava