vestnik

V Lendavi poteka zasaditev 200 medovitih dreves

Vestnik.si, 30. 3. 2023
Občina Lendava
Zasaditev medovitih dreves
Aktualno

Čebelarsko društvo Lendava in Občina Lendava sta se pridružili akciji sajenja medovitih rastlin, ki jo organizira Čebelarska zveza Slovenije.

Lendavsko društvo je drevesa pridobilo na osnovi javnega razpisa nacionalne krovne organizacije. Člani društva so z zasaditvami pričeli že prejšnji teden, zdaj pa nadaljujejo še z urejanjem in zasaditvami pri učnemu čebelnjaku ob Dvojezični osnovi šoli I Lendava.

občina-lendava, čebelarsko-društvo-lendava, zasaditev-medovitih-dreves, medovita-drevesa
Občina Lendava
Zasaditev medovitih dreves

Javno podjetje Eko park je zasadilo 50 lip ob novi kolesarski stezi med Dolgo vasjo in Slomškovim naseljem v Lendavi, prve lipe pa so simbolično posadili partnerji projekta za obnovo ogroženih habitatov, za vsako državo partnerico po eno lipo.

Slovenski čebelarji se zelo dobro zavedajo pomembnosti ohranjanja čistega in zdravega okolja, saj že vsaka najmanjša sprememba v njem lahko zelo hitro vpliva na naravo, kar med prvimi občutijo naše čebele in ostali opraševalci. Zaradi tega se je Čebelarska zveza Slovenije lansko leto odločila, da naredi odločnejši korak in prevzame pobudo za zmanjševanje negativnega vpliva na okolje zaradi toplogrednih plinov, za katere smo vsi odgovorni. Tako je stekla akcija »Dan sajenja medovitih rastlin«, v kateri so čebelarji in podporniki projekta lansko leto s skupnimi močmi posadili več kot 200.000 medovitih rastlin za čebele in ostale opraševalce. 

občina-lendava sajenje-medovitih-dreves čebelarska-zveza-slovenije čebelarsko-društvo-lendava