vestnik

V Lendavi prenovili kulturni dom

Vestnik.si, 14. 12. 2023
Arhiv Občine Lendava
Prenova kulturnega doma v Lendavi.
Aktualno

Občina je v ta namen javnemu zavodu KKC Lendava zagotovila 106.000 evrov.

V letu 2023 je Občina Lendava javnemu zavodu KKC Lendava za financiranje investicijskega vzdrževanja in novih nabav ter izboljšav za kulturni dom zagotovila finančna sredstva v višini 106.000 evrov.
V okviru teh sredstev je bila v mesecu septembru izvedena celovita prenova odrskih desk (330 m2), ki je zajemala brušenje in barvanje, prav tako so zaradi dotrajanosti bili zamenjani frekvenčni pretvorniki klimatskih naprav, ki zagotavljajo ustrezno prezračevanje dvorane, ta pa je nujna za nemoteno in za uporabnike varno uporabo hiše.
Glavnina zneska (89.000 EUR) je bila namenjena za zamenjavo lučnih vlekov v gledališki in koncertni dvorani. Namesto na dosedanjih 4 nosilcev so reflektorji sedaj na statično in vizualno ustreznejših dveh nosilcih, prav tako so opremljeni z novimi energijsko varčnimi LED reflektorji, ki s svojo manjšo težo bistveno razbremenjujejo statično obremenitev strehe. Z višjo ravnijo lučnega parka bodo od sedaj lahko v dvorani gostili tudi zahtevnejše in atraktivnejše predstave, prav tako so nove luči prijaznejše do akterjev na odru, saj je svetloba manj neposredno moteča.

občina-lendava, kkc-lendava, kulturni-dom
Arhiv Občine Lendava
Prenova kulturnega doma v Lendavi.

Gledališka in koncertna dvorana Lendava je osrednji kulturno prireditveni prostor ne le v občini Lendava, temveč tudi v širšem pomurskem in tudi čezmejnem prostoru. Prireditev za vse starostne in jezikovne  skupine ter vse okuse se na letni ravni zvrsti več kot 150, prav tako dvorana gosti številne državne in tudi mednarodne dogodke.
občina-lendava kkc-lendava kulturni-dom