vestnik

V Lendavi danes ponovno domača tržnica, morda tudi Festival Vinarium

M. Ha., 30. 5. 2020
Zavod za turizem in razvoj Lendava/FB
Domača tržnica se vrača v mestno središče Lendave.
Aktualno

Po epidemiji koronavirusa, ki je v zadnjih mesecih ohromila tudi dogajanje na področju organizacije in izvedbe javnih dogodkov, se stanje počasi normalizira.

Tako je tudi Zavod za turizem in razvoj Lendava na svoji Facebook strani sporočil, da se danes, v soboto, 30. maja, v mestno središče vrača domača tržnica. Tržnica bo odprta od 9. do 13. ure. Organizatorji tako pozivajo vse k nakupu izdelkov domačih ponudnikov, seveda pa je pri tem še zmeraj treba upoštevati varnostne in higienske ukrepe. 

Na spletni strani Občine Lendava pa smo zasledili tudi podatek, da so se minuli torek zbrali predstavniki javnih zavodov s področja kulture in turizma ter vse organizacije, ki sooblikujejo poletno dogajanje v občini. Sestanek je bil namenjen usklajevanju in pripravi možnih scenarijev, predvsem za izvedbo Festivala Vinarium, ki poteka konec avgusta in v začetku septembra. Ključno izhodišče, ki sta ga podala župan Janez Magyar in v. d. Zavoda za turizem in razvoj Lendava Rok Petje, je, da bi Bogračfest, ki poteka v sklopu Festivala Vinarium in pritegne največ obiskovalcev, potekal po vzoru razpršenega hotela Vinarium na več manjših lokacijah po mestu in vinsko-turistični cesti. Govora je bilo tudi o ostalih prireditvah, ki bodo koncipirane tako, da bo njihova izvedba možna tudi v primeru, če bi omejitve glede zbiranja ljudi na javnih krajih ostale nespremenjene. Konkretne predloge in scenarije za izvedbo mednarodnega tekmovanja v kuhanju ribje čorbe, Bogračfesta in Lendavske trgatve naj bi obravnavali na sestanku prihodnji teden.

lendava občina-lendava festival-vinarium domača-tržnica