vestnik

(NOVARTIS) V Lendavi že sprememba. Napovedana tudi odpuščanja

Majda Horvat, 1. 7. 2022
Lek
Reorganizacija v Novartisu bo imela za posledico ukinjanje nekaterih delavnih mest. Posledice tega bodo občutili tudi nekateri zaposleni v Leku.
Aktualno

Novartis bo odpuščal. V Leku potrdili, da bodo organizacijske spremembe vplivale tudi na njihove zaposlene.

Novartis, v sklopu katerega deluje tudi slovenska farmacevtska družba Lek, je v torek zvečer potrdil, da bodo v okviru prestrukturiranja, predvidenega združevanja enot Farmacevtika in Onkologija v skupno enoto Inovativna zdravila (IM), ukinili več delovnih mest. 

Koliko naj bi jih ukinili v Sloveniji, ni znano. 

"Zavedamo se vpliva, ki ga bodo imele spremembe na naše zaposlene in bomo zagotovili, da bomo izpolnili vse zahteve za posvetovanje z zaposlenimi prek socialnih partnerjev, kjer je to potrebno, ter zagotovili podporo vsem tistim, ki jo bodo potrebovali," so v odzivu za STA zapisali pri Leku.  Trenutno več informacij ne morejo posredovati, bodo pa o poteku dogajanja obvestili v naslednjih tednih.



O organizacijskih spremembah, ki naj bi po izjavah neimenovanih zaposlenih lahko vplivale tudi na Lekov obrat v Lendavi, smo pri Leku poizvedovali v imenu Vestnika že januarja letos in dobili  naslednji odgovor:



"V Novartisu z reorganizacijami zagotavljamo učinkovitost poslovanja. Konec oktobra lani smo začeli s strateškim pregledom poslovanja Novartisove divizije Sandoz, katere del je tudi obrat v Lendavi. S pregledom bomo preučili, katera od možnosti je najboljša za nadaljnji uspešen razvoj Sandoza, ki je eno od vodilnih generičnih farmacevtskih podjetij na svetu. Možnosti vključujejo bodisi nadaljevanje poslovanja Sandoza v okviru Novartisa kot tudi ločitev in samostojno nadaljevanje poslovne poti Sandoza. Strateški pregled pa v ničemer ne spreminja strategije poslovanja Sandoza, prav tako vse strateške, dolgoročne in kratkoročne prioritete ostajajo enake.



Odločitev o nadaljnjih korakih bomo sprejeli predvidoma konec letošnjega leta. Učinkovitejše poslovanje zagotavljamo tudi s centralizacijami funkcij, ki pa na poslovanje enote v Lendavi ne vplivajo." 

gizela štampar
Nataša Juhnov
Gizela Štampar je bila deset let direktorica enote antiinfektivov v Lendavi. Zaradi njene upokojitve aprila letos je vodenje enote prevzel začasno Saša Sankovič, ki pa je hkrati tudi vodja procesov na Prevaljah.

V sklop centralizacij bi vendar lahko uvrstili zadnjo spremembo na vrhu enote antiinfektivov v Lendavi. Aprila se je namreč upokojila direktorica Gizela Štampar in s tem odstopila z mesta vodje lendavske lokacije Sandozove Tehnične dejavnosti. S prvim marcem je njen začasni vodja postal Saša Sankovič, tudi vodja operacij v enoti antiinfektivov v Prevaljah. Sankovič je pred tem delal na lokaciji v Lendavi kot vodja izolacije. Znano je tudi, da vodja zdaj obeh enot operativno poroča Giovanniju Barbellu, globalnemu vodji Sandozovih Tehničnih dejavnosti.

lek novartis organizacijske-spremembe odpuščanje
Kaj zdaj berejo drugi