Iz sorte Natascha so organizatorji, tamkajšnji nogometni klub ob izdatni pomoči vseh vaških društev, pripravljali tudi najbolj znano krompirjevo jed na tem območju - langaš. To je v vročem olju hrustljavo ocvrto, tanko vlečeno krompirjevo testo, ki se mu na koncu za boljši okus doda na drobno narezan česen. Letos so pripravili krepko čez tisoč kosov, za pripravo pa so porabili vsaj dvesto kilogramov moke.
Preberite še
Odpri v novem zavihku(V premislek) Pomembno je, kako živimo zdaj - ker za jutri nihče ne jamči
Kako je pravično, da nas trenutek slabosti, morda niti ne naš, stane vsega?
Pripravili pa so tudi predstavitev različnih sort semenskega krompirja s poudarkom na uporabnih prednostih in lastnostih. Sledila pa je še predstavitev aktualne ponudbe iz semenarninega programa poljščin, zlasti krmnih dosevkov, za kar sta poskrbela strokovni svetovalec Semenarne Ljubljana Dušan Ozvatič in Maja Vrisk, vodja blagovne skupine za poljščine.