vestnik

V ljutomerski občini predali namenu nove ceste in pločnik

Vestnik.si, 31. 7. 2023
Občina Ljutomer
Otvoritev cest v ljutomerski občini.
Aktualno

Zadnje leto je bilo za ljutomersko občino investicijsko naravnano.

V petek je potekala otvoritev štirih odsekov prenovljenih javnih poti v krajevni skupnosti (KS) Stara Cesta. Na prireditvenem prostoru ŠRD Kostanjevica so zbrane nagovorili ljutomerska županja Olga Karba, predsednik sveta KS Stara Cesta Robert Kosmajer in podžupan Občine Ljutomer Janko Špindler. Za kulturni program so poskrbeli učenci Osnovne šole Janka Ribiča Cezanjevci, prenovljene javne poti pa je blagoslovil župnik Goran Merica. Po novih javnih poteh so goste s svojimi starodobnimi vozili zapeljali člani Prleškega društva za ohranjanje tehnične kulture in dediščine Johann Janez Puch.

občina-ljutomer, ceste, otvoritev
Občina Ljutomer
Otvoritev cest v ljutomerski občini.

V soboto so izvedli otvoritev ceste na Mestni breg v Ljutomeru. Predsednik ljutomerske krajevne skupnosti Cvetko Melin in ljutomerska županja Olga Karba sta v nagovoru poudarila velik pomen ureditve ceste in pločnika, ki zagotavljata dodatno varnost predvsem ranljivejšim skupinam. Ob tej priložnosti je županja Domu Lukavci predala tudi zahvalo ob 70-letnici delovanja, za blagoslov ceste pa je poskrbel župnik Goran Merica. 
Slavnostno so odprli še novozgrajeno križišče ter obnovljeno povezovalno cesto s pločnikom med Malo Nedeljo in Biotermami. Gre za investicijo v skupni vrednosti 860 tisoč evrov. Za blagoslov nove pomembne pridobitve za Malo Nedeljo je poskrbel župnik Srečko Fras.

občina-ljutomer, ceste, otvoritev
Občina Ljutomer
Otvoritev cest v ljutomerski občini.

občina-ljutomer cesta