vestnik

V Moravskih Toplicah odprli žalno knjigo za škofa Ernišo. V kakšne namene bodo šla darovana sredstva?

Vestnik.si, 6. 6. 2022
Ines Baler
V evangeličanski cerkvi v Moravskih Toplicah so v nedeljo odprli žalno knjigo za pokojnega Gezo Ernišo.
Aktualno

Pogreb bo v sredo, svojci vence in sveče odklanjajo.

Na naši spletni strani smo že poročali, da je Evangeličanska cerkev AV v Sloveniji v sodelovanju z Občino Moravske Toplice v počastitev spomina na duhovnika in častnega škofa Gezo Ernišo odprla elektronsko žalno knjigo. Od nedelje, 5. junija, je žalna knjiga odprta tudi v evangeličanski cerkvi Dobrega pastirja Jezusa v Moravskih Toplicah. Danes in jutri boste lahko žalno sporočilo zapisali med 10. in 12. ter med 15. in 18. uro, v sredo pa od 11. ure naprej. 

geza erniša
Nataša Juhnov
Geza Erniša se je poslovil v 71. letu starosti. Pokopali ga bodo v sredo, 8. junija 2022, ob 15. uri na pokopališču v Murski Soboti.

Iz Evangeličanske cerkve so sporočili še, da bo v času, ko bo odprta žalna knjiga, možen tudi nakup škofove knjige V službi ljudi. Prav tako obveščajo, da svojci cvetje, sveče in vence odklanjajo, darove pa lahko namenite v dobrodelne namene. Ti se bodo razporedili za negovalni oddelek Splošne bolnišnice Murska Sobota, cerkveno občino Moravske Toplice in sklad Evangeličanskega lista. 

Darovi se v spomin častnega škofa Geze Erniše zbirajo na TRR: SI56 0249 6009 1997 627; sklic: SI00 0106; koda namena: OTHR; BIC banke: LJBASI2X

Pogreb pokojnega škofa bo v sredo ob 15. uri v Murski Soboti, ob 12. uri bo v evangeličanski cerkvi v Moravskih Toplicah pogrebna slovesnost, ob 13. uri pa žalna slovesnost. 

geza-erniša pogreb žalna-knjiga