vestnik

V Moravskih Toplicah odslej pisarni obeh domov parlamenta: Matjaž Han naslovil apel na Savo Turizem

Rok Šavel, 12. 12. 2023
Rok Šavel
Odprtje poslanske pisarne Damijana Zrima v Moravskih Toplicah.
Aktualno

Odprtju nove poslanske pisarne Damijana Zrima sta v Moravskih Toplicah prisostvovala gospodarski minister Matjaž Han in državna svetnica Jasmina Opec Vöröš, ki v prostorih moravskotopliške občine že ima svetniško pisarno.

Minuli ponedeljek je pomurski poslanec Damijan Zrim po poslanskih pisarnah v domači Kuzmi in na Ptuju odprl še tretjo v Moravskih Toplicah. V prostorih, kjer ima sedež moravskotopliška občina, tako sedaj delujeta pisarni obeh domov slovenskega parlamenta, saj je spomladi svetniško pisarno odprla že državna svetnica Jasmina Opec Vöröš, ki je bila tudi prisotna na tokratnem odprtju. Kot je poudaril Zrim, domovanje skupnih pisarn državnega sveta in državnega zbora predstavlja unikum v Sloveniji in prinaša možnost skupnega delovanja v dobrobit občine in regije.

poslanska-pisarna, odprtje, moravske-toplice, damijan-zrim
Rok Šavel
Odprtje poslanske pisarne Damijana Zrima v Moravskih Toplicah.

Željo po sodelovanju pri dobrih projektih je izrazila tudi Opec Vöröševa, župan Alojz Glavač pa je izpostavil, da skupna pisarna predstavlja simbolično stično točko za regijske izzive. Dogodku je prisostvoval tudi gospodarski minister Matjaž Han, ki se je ves dan mudil v Pomurju, saj je bil pred tem na srečanju z goričkimi župani, nato pa je tudi prisostvoval položitvi temeljnega kamna za rekordno naložbo Leka v Lendavi. Kot je navedel ob odprtju Zrimove pisarne v Moravskih Toplicah, na podeželju ni levih in desnih, ampak so le problemi in izzivi, za katere je potrebno stopiti skupaj, sodelovati in jih pretvoriti v perspektivo za razvoj.

poslanska-pisarna, odprtje, moravske-toplice, damijan-zrim
Rok Šavel
Odprtje poslanske pisarne Damijana Zrima v Moravskih Toplicah.


Za krepitev sodelovanja s Savo Turizem


V sklopu odprtja pisarne strankarskega kolega, oba z Zrimom prihajata iz vrst Socialnih demokratov, je minister opravil tudi krajši pogovor z vodstvom moravskotopliške občine. Kot je pojasnil za naš medij, so mu bili predstavljeni projekti in možnosti razvoja občine, pri čemer je bil poudarek na državni družbi Sava Turizem, ki v kraju upravlja s kompleksom Terme 3000. Han je dejal, da lokalna skupnost s takšnim podjetjem mora sodelovati za nadaljnji razvoj občine kot turistične destinacije.

poslanska-pisarna, odprtje, moravske-toplice, damijan-zrim
Rok Šavel
Odprtje poslanske pisarne Damijana Zrima v Moravskih Toplicah.

"Apeliram na upravo, da najdejo z lokalno skupnostjo stične poglede na razvoj turizma," je poudaril gospodarski minister. Tudi župan Glavač je povedal, da si želijo tesnejših odnosov z družbo Sava Turizem in, da bi slednja nekoliko okrepila investicijska vlaganja v celotno destinacijo ter sodelovanje pri razvoju turizma.

"Ne gre za kritiko Save Turizem. Je pa podjetje v državni lasti, zato bi to moralo biti v javnem interesu" je poudaril Glavač, ki je povedal še, da so ministru predstavili tudi nekatere občinske projekte in izrazili željo po pomoči pri prodaji občinskega premoženja, ki je sicer strateškega pomena, a dolgoročno ni v funkciji. Gre za približno 25 hektarjev golf igrišč.

odprtje-poslanske-pisarne damijan-zrim matjaž-han občina-moravske-toplice alojz-glavač jasmina-opec-vöröš