vestnik

V Moravskih Toplicah potrdili idejni zasnovi večnamenske dvorane in urbanega razvoja

T. M., 24. 4. 2021
Občina Moravske Toplice
Idejna zasnova urbanega razvoja središča Moravskih Toplic
Aktualno

Občinski svetniki v Moravskih Toplicah so potrdili idejno zasnovo načrtovane večnamenske dvorane. Gre za objekt, ki se bo raztezal na 5000 kvadratnih metrih površine. Zgrajen bo na skrajnem vzhodnem robu kraja ob potoku Mostecu.

Zasnovo je pripravil Iztok Čančula iz projektantskega podjetja Misel iz Postojne. V dvorani, ki bo ustrezna tako za športne kot tudi za kulturne in kongresne prireditve, bo skupno s fiksnimi in izvlečnimi tribunami ter VIP ložo na voljo 1500 sedežev. Pred dvorano, v kateri bo tudi gostinski lokal, bo 160 parkirnih mest. 

SCREENSHOT 2021-04-23 AT 16.25.35
Občina Moravske Toplice
Idejna zasnova nove večnamenske dvorane v Moravskih Toplicah

Svetniki so potrdili tudi predlog idejne zasnove urbanega razvoja Moravskih Toplic. Kot so zapisali v predlogu, se bo po tej zasnovi, ki so jo pripravili v Studiu Kalamar, središče Moravskih Toplic spremenilo v trg s trgovinsko in gostinsko dejavnostjo, imel pa bo tudi vlogo prireditvenega prostora. “Voda je tista, ki prodaja Moravske Toplice,” je ob tem povedal arhitekt Andrej Kalamar, ki zato predlaga, da bi središče kraja opremili tudi z različnimi vodnimi elementi. Oserednje mesto pa bi zavzemal paviljon, ki bi imel vlogo informacijskega centra, v katerem bi obiskovalci dobili vse informacije o dogajanju v kraju. Glavač pri tem poudarja, da je predstavljena idejna zasnova precej bogata in da presega to, kar si lahko občina privošči, zato bodo pristopili k fazni izvedbi.

Majerič novi ravnatelj OŠ Bogojina

Na razpis za novega ravnatelja Osnovne šole Bogojina se je prijavil samo en kandidat. To je profesor geografije in zgodovine na tej šoli Boštjan Majerič, ki so ga moravskotopliški občinski svetniki tudi podprli. 

Občina Moravske Toplice
Idejna zasnova večnamenske dvorane v Moravskih Toplicah
moravske-toplice razvoj