vestnik

V Murski Soboti bodo zasadili 27 novih dreves

Vestnik.si, 17. 10. 2021
FB Mestna občina Murska Sobota
V Ulici Štefana Kovača bodo zasadili nova drevesa.
Aktualno

Na severni strani ulice Štefana Kovača v Murski Soboti bodo prihodnji teden pričali z deli za nadomestitev dotrajanih dreves kroglastega javorja.

Na novo bodo zasadili 27 dreves iste vrste, ki zrastejo v manjše listopadno drevo s kroglasto kompaktno krošnjo z živo zelenimi listi, ki se jeseni obarvajo rumeno-oranžno. Na občini pojasnjujejo, da so stara drevesa v drevoredu različne starosti, razpon med njimi je bil tudi deset let in več, več dreves pa je bilo skozi leta zaradi dotrajanosti in poškodb odstranjenih. Tako je v sedanjem drevoredu ostalo samo še kakšno popolnoma zdravo drevo. 

drevored, murska-sobota
FB Mestna občina Murska Sobota
V Ulici Štefana Kovača bodo zasadili nova drevesa.

Sodelavci Komunale bodo pred zasaditvijo novih dreves odstranili obstoječa drevesa, izkopali štore ter odstranili obstoječe travne plošče. Okrog dreves pa bodo namesto trave zasajene okrasne rastline, tako imenovane pokrovnice. "Sledila bo postavitev klopi, košev in šestih stojal za kolesa. Z ureditvijo bo ulica dobila nekdanji videz, pod krošnjami dreves bo mogoče tudi posedeti na novih klopcah. Urbana oprema bo preprečevala nedopustno parkiranje med drevesi," pravijo in dodajajo, da bodo dela končana predvidoma do 11. novembra. 

murska-sobota ulica-štefana-kovača zasaditev-dreves