vestnik

V Murski Soboti prenovili balinišče

A. Nana Rituper Rodež, 5. 9. 2018
A. Nana Rituper Rodež
Aleksander Jevšek in Angela Novak sta svečano prerezala trak.
Aktualno

V Kocljevi ulici 4 v Murski Soboti - ob prostorih soboškega Društva upokojencev - bomo spet lahko balinali, dopoldan so namreč svečano predali namenu obnovljeno balinišče na prostem. Pred 45 leti so tu postavili prvo balinišče, ki je bilo vsa ta leta dobro obiskano in je postalo pomemben kraj druženja in srečevanja.

Ker pa je bilo balinišče dotrajano, so ga na pobudo murskosoboškega društva upokojencev obnovili in s pomočjo sredstev Mestne občine Murska Sobota obovili ter dobili novo balinišče z dvema igralnima stezama.



Balinanje je priljubljena oblika rekreacije med starejšimi, je povedala Angela novak, predsednica DUMS, in razložila, da lahko ravno na tem balinišču starejši urijo in ohranjajo svoje rekreativne sposobnost, na voljo pa je tudi drugim uporabnikom in ljubiteljem balinanja.

0c8cc69efc77090572e73a284251f995
A. Nana Rituper Rodež
Balinišče je na tem mestu že 45 let.


Za ureditev balinišča in investicijo v višini 30 tisoč evrov je poskrbela Mestna občina Murska Sobota, župan Aleksander Jevšek pa je ob tem povedal, da tudi na ta način širijo in razvijajo programe za starejše za aktivno in varno starost. Starost je danes drugačna, kakor je bila nekoč, pravi in pri tem izpostavlja pomen tega, da starejši občani lahko kakovostno preživljajo svoj čas.

d23d5bd6c602e30dd7329aeaaa1cfca5
A. Nana Rituper Rodež
Balinanje je za rekreacijo in za zabavo, ampak strogih pravil se je treba držati.


Na tem balinišču pa se poleg članov Društva upokojencev zbirajo tudi člani Medobčinskega društva invalidov, Društva diabetikov, Društva slepih in slabovidnih, Društva diabetikov, Društva paraplegikov, uporabniki Centra VDC ter drugi. Zaradi velikega zanimanja bodo v DUMS naredili tudi natančni urnik ter razdelili termine in steze.

48b77090963d95871a6b4d47a1c2a996
A. Nana Rituper Rodež
Angela Novak, Vlado Abakumov in Štefan Marič.

Angela Novak pa je še povedala, da se vsak danes na igrišču zbere tudi po 40 in celo 50 ljudi. Tu imajo treninge, ali balinajo za zabavo, organizirajo pa tudi balinarska tekmovanja. Za balinišče, da je vedno urejeno in pripravljeno za uporabo, pa skrbita Vlado Abakumov in Štefan Marič.

A. Nana Rituper Rodež
Vsak dan se na balinišču v Murski Soboti zbere tudi od 40 do 50 ljudi. 
balinišče MURSKA SOBOTA Angela Novak Društvo upokojencev Murska Sobota balinanje