vestnik

V Mursko Soboto se vrača stari kino. Te filme bodo vrteli

Vestnik.si, 28. 9. 2023
Tjaša Kralj
Slika je smbolična.
Aktualno

V Gledališče Park se vračajo filmski večeri. Kaj vse si bo mogoče ogledati?

V soboto, 30. septembra, bo potekal SloKinoBus 2023. Gre za slovenski kulturno-vzgojni filmski in kino dogodek, ki je organiziran za publiko po celi Sloveniji. Projekt prispeva k popularizaciji novih slovenskih dolgometražnih, kratkih in dokumentarnih filmov in mladih slovenskih filmskih režiserjev. Predvajal se bo celovečerni film Nekoč so bili ljudje, ki ga je režiral Goran Vojnović, pred tem bodo na sporedu kratki filmi 2030, Otava, Še sreča, I'll be your kettle, City Penguin, Quino's dream in Hypnagogia. Cena vstopnice je tri evre. 



V oktobru bodo predvajali še nekaj filmov. V četrtek, 5., in v soboto, 7. oktobra bo na sporedu film Najsrečnejši človek na svetu. Gre za najnovejše delo makedonske filmske prevratnice Teone Strugar Mitevske pod komičnim površjem prizorišča hitrih zmenkov in z ironijo prežetim naslovom skriva pronicljivo in presunljivo študijo bosansko-hercegovske družbe, v kateri so po treh desetletjih vojne veliko bolj prisotne, kot se zdi na prvi pogled. 



Naslednja na vrsti bo komedija Sally Potter: Party, ki jo bodo predvajali 12. oktobra ob 19. uri. 13. in 14. oktobra bo drama Anatomija padca, ki secira razpad zakonske zveze. 19. in 21. oktobra si boste lahko ogledali film Oppenhaimer. Zgodba spremlja ameriškega znanstvenika in njegovo vlogo pri razvoju prve atomske bombe, obenem pa raziskuje njegovo osebno razcepljenost, saj mora tvegati uničenje sveta, da bi ga rešil. Kot zadnji v oktobru bo na sporedu film Pretekla življenja. Navdihnilo ga je režiserkino resnično življenje (Celine Song), ki svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca.

gledališče-park film kino