vestnik

V Križevcih načrtujejo obnovo telovadnice, ki je stara 38 let

M. Ha., 17. 6. 2024
Damjana Nemeš
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Občinski svet Občine Križevci je na zadnji seji potrdil sistemizacijo delovnih mest v vrtcu za šolsko leto 2024/25 in soglasje za vpis nad normativi v skupini.

Občinski svet Občine Križevci je na zadnji seji potrdil sistemizacijo delovnih mest v vrtcu za šolsko leto 2024/25 in soglasje za vpis nad normativi v skupini. Vrtec Križevci lahko sprejme največ 139 otrok, za prihodnje leto je vpisanih 136 otrok, od tega na novo 26. Oblikovanih bo osem oddelkov –  štirje homogeni oddelki prvega starostnega obdobja, dva homogena oddelka drugega starostnega obdobja, en heterogen oddelek drugega starostnega obdobja in en kombiniran oddelek, dodatne zaposlitve niso predvidene.

Svetniki so sprejeli tudi sklep o imenovanju občinskih nagrajencev za letos. Pisna priznanja občinskega sveta bodo prejeli Denis Čuk, Frančiška Rakuša in Milan Majcen, priznanje s plaketo in listino pa Jožef Slavič z Grab pri Ljutomeru. Slavič je član Kasaškega kluba Ljutomer ter predsednik nadzornega odbora Kasaškega društva Križevci. Že 26 let je predsednik Gasilskega društva Grabe, krvodajalec (kri je daroval že več kot 120-krat) in tudi sicer aktiven član skupnosti. Občinska priznanja bodo podeljena na slavnostni seji ob občinskem prazniku v septembru.

vrtec-križevci, prizidek, gradnja, občina-križevci
Občina Križevci
Občina Križevci.



Do februarja 2026

Sprejeta je bila tudi investicijska dokumentacija za obnovo telovadnice pri OŠ Križevci. Telovadnica je stara 38 let in ne zadošča več današnjim potrebam uporabnikov, prav tako ne novim predpisanim standardom, ugotavljajo na občini. Zaznavajo več težav, kot so prezasedenost telovadnice, premajhni prostori za izvajanje športnih dejavnosti, premalo prostorov za izvajanje več raznolikih športnih dejavnosti, oddaljenost sanitarij, pomanjkanje prostora za gledalce in navijače in drugo. Izvedena bo razširitev telovadnice, tako da se bo del objekta rekonstruiral. V sklopu projekta se načrtuje tudi ureditev dostopa do telovadnice za funkcionalno ovirane osebe.

Občina se bo v tem mesecu prijavila na razpis ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport za sofinanciranje investicije. Načrtovana vrednost celotne investicije je 2,3 milijona evrov z DDV. Projekt se bo izvedel v letih 2024, 2025 in 2026. V letu 2024 se bo pripravila projektna in investicijska dokumentacija, prav tako se načrtuje izbor izvajalca. Fizična izvedba del ter nabava in vgradnja opreme se načrtujeta v letu 2025, do februarja 2026 pa naj bi bilo pridobljeno uporabno dovoljenje.

Na seji je bilo sprejeto tudi pozitivno mnenje k imenovanju Vesne Laissani za direktorico Splošne knjižnice Ljutomer. Na razpis so se prijavili štirje kandidati, svet zavoda knjižnice pa je 20. maja po pregledu prijav in dopolnitev za kandidatko izbral dosedanjo direktorico. Tej se tako obeta nov mandat do konca avgusta 2029.

obnova občina-križevci telovadnica