Preberite še
Odpri v novem zavihkuBine Pušenjak se je vrnil z zdravljenja v tujini, doma so jim pripravili sprejem
Bine Pušenjak je pri dveh letih in pol zbolel za tumorom osrednjega živčevja. Zadnjih šest tednov so z družino preživeli v Italiji na zdravljenju.
Format oddaje je zasnovan tako, da sodelujoča v oddaji pripravljata izzive drug drugemu, kar pomeni, da pošlje en kuhar drugega kuharja v neznan kraj, kjer mora pripraviti tamkajšnjo tradicionalno jed, za katero si mora vse sestavine, ki jih mora ob okušanju jedi prepoznati, kupiti sam.
Tokrat je Max Stiegl, ki je sicer rojen v Kopru, poslal Tima Mälzerja, s katerim sta se pomerila v kuhanju, v Prekmurje, kjer so ga pričakale škatle z jedmi, ki jih je moral poustvariti. Kuhanje je potekalo v Gostilni Rajh v Bakovcih, tradicionalne jedi pa je izbrala in za pokušnjo Mälzerju pripravila Tanja Pintarič.
Kot je povedala, so zelo počaščeni, da so bili v oddajo naključno izbrani. »Oddajo gleda več milijonov ljudi, od Nemcev, Avstrijcev in Švicarjev. V oddaji se zgodi več dogodkov in če je prikazano Pomurje ob boku New Yorka, je to res velik uspeh za vse nas v regiji.« Pintaričeva je dodala, da se ji zdi zelo pomembno ohranjati tradicijo, ker v njej rastemo, živimo in delamo, tudi zato so se odločili, da bodo za Mälzerja pripravili izbor tradicionalnih jedi.
Več pa seveda v novem, četrtkovem Vestniku.