vestnik

Med nominiranci za nagrado večernica tudi Feri Lainšček

Maja Hajdinjak, 22. 8. 2019
Nataša Juhnov
Feri Lainšček se tudi letos poteguje za nagrado večernica.
Aktualno

Tudi letos bodo podelili že 23. nagrado večernica za najboljše slovensko otroško in mladinsko literarno delo. Med petimi nominiranci, ki jih je izbrala žirija v sestavi Kaje Bucik Vavpetič, dr. Dragice Haramija, dr. Igorja Sakside (predsednik), Darke Tancer Kajnih in Petre Vidali, je tudi prekmurski pisatelj, pesnik, scenarist in dramatik Feri Lainšček, ki se za nagrado poteguje s pesniško zbirko z naslovom Ne. Zbirka je izšla pri založbi Litera. Lainšček je večernico sicer prejel že leta 2001 za zbirko pravljic Mislice.

Med nominiranci so še Andrej E. Skubic (Babi nima več telefona), ki ima, mimogrede, tudi nekaj prekmurskih korenin, Igor Karlovšek (Preživetje), Vinko Möderndorfer (Jaz sem Andrej) in Janja Vidmar (Črna vrana). 

Nagrado bodo podelili 19. septembra na prireditvi v sklopu letošnjega srečanja mladinskih pisateljev Oko besede v Murski Soboti. Dobitnik ali dobitnica večernice bo znan teden pred dogodkom.

bb11914d60d201ae490446022e21c755
Osebni Arhiv
Feri Lainšček izdal novo pesniško zbirko Ne.

Iz recenzij žirije: "Pesniška zbirka Ne svoj temeljni tematski namen izraža že z naslovom – najstniški lirski subjekt svoja uporniška doživljanja sveta izreka v praviloma kratkih pesmih z amfibraško dvostopično metrično shemo verza, pogosto je ponavljanje besedice ne, prav tako pa upor izražajo posamezni naslovi besedil (Brez veze, Nočem, Ni res, Ne maram).

feri-lainšček pesniška-zbirka