vestnik

V novem šolskem letu en pouka prost dan, ki se ne bo nadomeščal

Vestnik, 29. 8. 2019
Revija Zarja
V ponedeljek se prične novo šolsko leto. Preverili smo, kako so razporejene počitnice v šolskem koledarju.
Aktualno

Novo šolsko leto je pred vrati, poletne počitnice se končujejo, marsikatere učenca ali dijaka pa že sedaj zanima, kdaj bo imel naslednje počitnice.

V šolskem koledarju 2019/2020 je zapisano, da se bodo prve, torej jesenske počitnice pričele v ponedeljek, 28. oktobra. V tistem tednu bosta tudi dan reformacije in dan spomina na mrtve, tako da se bodo učenci in dijaki v šolske klopi vrnili 4. novembra. V decembru se bodo počitnice začele z božičem, ki letos pride na četrtek. 3. januar, ko se končajo božično-novoletne počitnice bo v petek, zato bo to tudi pouka prost dan. Ta dan se pozneje ne bo nadomeščal. Zaključek 1. ocenjevalnega obdobja bo 31. januarja. 

počitnice
dreamstime
Poletne počitnice naslednje leto se bodo pričele 26. junija.

Zimske počitnice za učence z območja pomurske regije bodo trajale med 24. in 28. februarjem. Praznika, ki prideta na delovni dan, sta tudi velikonočni ponedeljek (13. april) in dan upora proti okupatorju (ponedeljek, 27. april). S slednjim se tudi pričnejo prvomajske počitnice, po katerih se bodo učenci in dijaki v šole vrnili 4. maja. Zaključek 2. ocenjevalnega obdobja za učence 9. razredov je v šolskem koledarju zabeležen za 15. junij, medtem ko za učence od 1. do 8. razreda 24. junija. 

šolsko-leto koledar počitnice