vestnik

V novi sezoni Masterchefa tudi Pomurka

Vestnik.si, 29. 2. 2024
edit: njena.si
Tekmovalci 10. sezone šova MasterChef.
Aktualno

Med petnajstimi tekmovalci bo samostojna podjetnica Blanka Erniša iz Moravskih Toplic.

Na Pop TV kmalu prihaja že deseta sezona kuharskega šova MasterChef Slovenija. Za glavno nagrado, to je 50 tisoč evrov, se bo potegovalo petnajst tekmovalcev, med njimi bo tudi 44-letna Blanka Erniša iz Moravskih Toplic, sicer lastnica znanega lokala v Murski Soboti. 

Kot so zapisali ustvarjalci oddaje ob njeni predstavitvi, je Erniševa prijazna in dobrosrčna oseba, ki rada potuje po svetu. Rada kuha, ideje za kuhanje nabira na številnih potovanjih, rada se uči tujih jezikov, veliko ji pomenijo družina in prijatelji, s katerimi preživlja svoj čas. Z denarjem od zmage bi prenovila svoj lokal in vanj vnesla novo ponudbo.  

masterchef, tekmovalci, 10
POP TV
Blanka Erniša prihaja iz Moravskih Toplic.

"V oddajo sem se prijavila zaradi iskanja novega izziva in nove življenjske izkušnje. Od oddaje pričakujem zabavo, a tudi tekmovanje, v katerem se želim izkazati po najboljših močeh," je povedala pomurska gostinka, katere najljubša jed so jagnječe kronice. Kot je povedala ob predstavitvi, so bila ocvrta jajca prva jed, ki jo je pripravila, najbolj pa je ponosna na domač tatarski biftek, ki ga pripravlja. Kot še pravi samostojna podjetnica, je njen najstrožji kritik njen sin Rok, ki takoj prizna, kadar mu hrana, ki jo pripravi, ni všeč. Blanka, ki rada eksperimentira in išče nove recepte, v svoji kuhinji uporablja veliko zelenjave in zelišč, ki jih vzgoji v domačem vrtu oziroma v visokih gredah, priznava pa, da ji nikakor ne uspe speči trislojne torte, saj so sladice nekako njena šibka točka. 

Dodaja še, da med kuhanjem raje prilagaja recepte po svoje, rada pa preizkuša vso eksotično hrano. "Najbolj se mi je v spomin vtisnil na žaru pečen aligator na Tajskem," je še sklenila 44-letnica. 

masterchef-slovenija tekmovalci blanka-erniša moravske-toplice