vestnik

V Občini Grad za investicije več kot milijon, največ za prizidek pri prostorih nogometnega kluba in objekt režijskega obrata

D. N., 3. 2. 2024
Jure Kljajić
Predlog proračuna za leto 2024 je do 12. februarja v javni razpravi, do takrat se lahko pripombe in predlogi k proračunu v pisni obliki naslovijo na županjo občine.
Aktualno

Svetniki Občine Grad so na zadnji seji potrdili predlog proračuna občine za leto 2024, v katerem so prihodki načrtovani v višini nekaj več kot 2,9 milijona evrov, odhodki pa v višini nekaj več kot 3,2 milijona evrov, od tega je za približno 1,1 milijona evrov investicijskih odhodkov.

Občina bo v letošnjem letu sofinancirala nakup gasilskega vozila s cisterno za Prostovoljno gasilsko društvo Grad v višini 50 tisoč evrov, med letoma 2023 in 2027 bodo sicer za to iz proračunske postavke namenili skupno 200 tisoč evrov. Z lastnimi sredstvi bodo uredili tudi javno razsvetljavo na cesti mimo Čurmana v naselju Dolnji Slaveči. Za javno solarno razsvetljavo na dveh odsekih cest, kjer bodo skupno postavili 17 kandelabrov z lučmi, bodo namenili 17 tisoč evrov. Poleg tega bodo pri Nogometnem klubu Grad uredili prizidek, v katerem bodo v pritličju sanitarije, v nadstropju pa prostori za fitnes center. Občina bo za investicijo, vredno nekaj več kot 161 tisoč evrov, namenila približno 113 tisoč lastnih sredstev, preostali del bo krit predvidoma iz državnega proračuna oziroma iz Fundacije za šport. V letošnjem letu se bo nadaljevala tudi gradnja objekta za potrebe režijskega obrata. Lani so za investicijo namenili nekaj več kot 168 tisoč evrov, letos pa približno 336 tisoč evrov. Poleg naštetega bo občina namenila 11 tisoč evrov za ureditev parkirišča pri pokopališču v Dolnjih Slavečih. Položene bodo cevi, navožena gramozna podlaga, nato sledi še asfaltiranje. Več kot sto tisoč evrov bo občina tudi letos namenila tekočemu vzdrževanju občinskih cest, ki obsega tudi zimsko vzdrževanje cest, ter nekaj več kot 154 tisoč evrov za sanacijo plazov po neurju. Sanacijski program, ki ga je občina oddala na ministrstvo za naravne vire in prostor, zajema stroške predvidenih sanacij med letoma 2024 in 2026.

Predlog proračuna za leto 2024 je do 12. februarja v javni razpravi, do takrat se lahko pripombe in predlogi k proračunu v pisni obliki naslovijo na županjo občine.

Obenem so svetniki na seji potrdili še statut Zavoda za turizem in kulturo (ZTK) Grad, ki ga je tamkajšnji svet zavoda že predhodno obravnaval in sprejel.

občina-grad občinski-svet proračun