vestnik

V Občini Sveti Jurij ob Ščavnici ob nedeljah in praznikih odslej prepovedano kositi, žagati ali vrtati

Vestnik.si, 12. 9. 2023
shutterstock
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Gre za kršitev odloka o javnem redu in miru na območju občine.

Medobčinski inšpektorat in redarstvo občin Gornja Radgona, Apače in Sveti Jurij ob Ščavnici obvešča, da je v skladu s 4. točko prvega odstavka 4. člena Odloka o javnem redu in miru na območju Občine Sveti Jurij ob Ščavnici ob nedeljah in praznikih prepovedano uporabljati kosilnice, škropilnice, motorne žage in druge naprave z motorji na notranje izgorevanje, vrtalne in brusilne stroje, kladiva in žage ter izvajati druga hrupna in hišna opravila, če je od izvora hrupa do najbližjega bivalnega objekta manj kot 50 metrov. 

Prepoved, kot so zapisali, sicer ne velja za dela, ki so posledica nujnih vzdrževalnih del na primer na plinskih, vodovodnih, električnih in drugih omrežjih oziroma napeljavah, kot tudi za pripravo krme za domače živali in obdelavi kmetijskih površin. 

Kršitve odloka se lahko, kot je zapisano, prijavijo tudi na Policijsko postajo Gornja Radgona ali na številko 113, kadar se bodo zgodile izven rednega delovnika uradnih oseb medobčinskega inšpektorata in redarstva, policisti pa bodo v tem primeru zbrali obvestila ter dokaze in v primeru prekrška predlog odstopili medobčinskemu redarstvu kot pristojnemu prekrškovnemu organu. 

občina-sveti-jurij-ob-ščavnici medobčinski-inšpektorat-in-redarstvo