vestnik

V Odrancih okuženih 5 zaposlenih v vrtcu, v karanteni vsaj 70 ljudi

Vestnik, 19. 7. 2020
Majda Horvat
Odranci.
Aktualno

Novo žarišče koronavirusa nastaja v občini Odranci, kjer je okuženih 5 zaposlenih v vrtcu, vsaj 70 ljudi pa je dobilo odločbo o karanteni, saj naj bi imeli dva vira okužb, poroča portal 24ur.

Okuženi fant, ki se je udeležil športnega tekmovanja, naj bi imel približno 20 kontaktov. Približno 50, od tega več kot 40 otrok, pa je v karanteni zaradi okužbe v vrtcu. Kot je povedal župan Ivan Markoja za omenjeni portal, jih je strah prihajajočega tedna. "Skupaj z zdravstveno stroko se bojimo, da bo naslednji teden zadeva v Odrancih skoraj neobvladljiva," je dejal Markoja. V občini so, da bi preprečili širjenje virusa, zaprli vrtec in prestavili nogometni turnir, poleg tega so zaprli še športni park in fitnescenter.

nk-odranci, odranci, skupščina-kluba, občni-zbor
Aleš Cipot
Ivan Markoja, župan Občine Odranci.

Vrtec bo po priporočilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje zaprt do preklica. Starši pa bodo morali sami poskrbeti za malčke, v skrajnem primeru bi lahko organizirali varstvo v nekdanjem vrtcu, pa poroča TV Slovenija. Vrtec, v katerega je vpisanih je 87 otrok, je v zadnjih dneh obiskovalo 44 malčkov. Po poročanju TV Slovenija so vsi v karanteni, prav tako 17 družinskih članov, ki so bili v tesnem stiku z okuženimi, in 10 zaposlenih v vrtcu, med njimi tudi ravnateljica.

koronavirus okužbe odranci