vestnik

V petorčku so se dogovorili o položajih  

T. M., 22. 8. 2018
Borut Zivulovic
Predsednik vlade Marjan Šarec 
Aktualno

Stranke, ki bodo sodelovale v vladni koaliciji Marjana Šarca, so dosegle dogovor glede kadrovskega razreza nove vlade.

Lista Marjana Šarca bodo tako prevzela ministrstvo za zdravje, ministrstvo za finance, ministrstvo za javno upravo in ministrstvo za notranje zadeve. Stranki bo pripadlo tudi mesto podpredsednika državnega zbora.


SMC Mira Cerarja bo pripadlo ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, ministrstvo za zunanje zadeve, ministrstvo za okolje in prostor ter ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.


SD Dejana Židana, ki bo sam prevzel vodenje državnega zbora, bo pripadlo ministrstvo za kulturo, ministrstvo za pravosodje ter ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.
Stranka Alenke Bratušek bo dobila ministrstvo za infrastrukturo, ki naj bi ga prevzela predsednica stranke, službo vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko ter urad vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu.


Kadri stranke DeSUS pa bodo prevzeli vodenje obrambnega, ki naj bi ga po pričakovanjih vodil predsednik stranke Karl Erjavec, in kmetijskega ministrstva, poleg tega pa bodo imeli še podpredsednika državnega zbora.
V prihodnjih dneh bodo o dogovoru glede kadrovskega razreza razpravljali tudi na organih strank prihodnje vladne koalicije, že včeraj pa so vstop stranke v koalicijo potrdili v vseh območnih organizacijah Socialnih demokratov.

vlada