vestnik

(FOTO) V PiŠK na ogled slike Danice Bagari

M. Ha., 8. 10. 2024
Lado Klar
Razstava slik Danice Bagari.
Aktualno

Na ogled še do 19. oktobra

V Pokrajinski in študijski knjižnici so minulo sredo odprli samostojno razstavo slik ljubiteljske slikarke Danice Bagari iz Murske Sobote, dolgoletne članice likovne sekcije Likos pri Kulturno umetniškem društvu Štefan Kovač Murska Sobota. Pregledna razstava ob osebnem jubileju, kot jo je naslovila avtorica, prikazuje slike, ki jih je avtorica ustvarjala skozi svojo dolgo umetniško pot, nekaj je tudi novejših. V glavnem gre za portrete tudi znanih ljudi in konjev. Slike so manjšega in večjega formata, vse pa so naslikane v tehniki olje na platnu, in to s slikarsko lopatko. 

razstava, danica-bagari, likos
Lado Klar
Razstava slik Danice Bagari.

Danica Bagari ustvarja od mladih nog, upodablja portrete, akte, konje, rože in tihožitja. Že kot učenka ekonomske srednje šole v Murski Soboti je razstavljala svoje slike na šoli, prvič pa se je javno predstavila s sliko Sončnice kot sedemnajstletnica leta 1971 na III. razstavi likovnikov – amaterjev v Murski Soboti in prejela priznanje od Zveze kulturno prosvetnih organizacij Murska Sobota. Samostojno razstavo je imela v stekleni dvorani v Radencih leta 1975, v Puconcih leta 1998 in 2003 ter v Moravskih Toplicah v hotelu Ajda leta 2004. Zadnja leta sodeluje na skupinskih razstavah skupaj s člani likovne sekcije Likos.
Na odprtju razstave je začetke in pot avtorice ter predvsem oceno njenih del podal umetnostni zgodovinar Franc Obal, razstava bo na ogled do 19. oktobra.
danica-bagari likos razstava