vestnik

Med objekti za karanteno tudi Terme 3000 in Zdravilišče Radenci

T. M., 13. 4. 2020
Nataša Juhnov
Slovence, ki so se vrnili iz karantene na Tirolskem, so nedavno namestili v Dolgi vasi.
Aktualno

Svoje zmogljivosti so ponudili tudi v Savi Turizmu.

Kot enega od ukrepov za zajezitev epidemije koronavirusa je vlada določila karanteno za Slovence, ki se vračajo domov z ali prek območij, ki jih je prizadela epidemija. Nabor primernih objektov so pripravili na gospodarskem ministrstvu ob sodelovanju Nacionalnega centra za krizno upravljanje, Uprave za zaščito in reševanje ter civilne zaščite. Skupno je v celotni Sloveniji na voljo 231 objektov za prestajanje karantene, od tega 18 objektov v pomurski regiji, pri čemer na ministrstvu ne razkrivajo, za katere objekte gre.


Kot smo že poročali, so skupino pomurskih delavcev iz Avstrije pred kratkim nastanili v gostilni s prenočišči Olimpija v Dolgi vasi, svoje zmogljivosti daje na razpolago soboški hotel Diana, ki za zdaj še ni sprejel gostov. V Biotermah Mala Nedelja pa so nastanili zdrave starostnike iz ljutomerskega doma upokojencev. 

6a5ae2363b3a9504fa605129dc533ab8
Nataša Juhnov
Hotel Diana

So pa na ministrstvu potrdili, da so dali svoje objekte na voljo tudi v družbi Sava Turizem, h kateri med drugim spadajo Terme 3000 in Zdravilišče Radenci. »To je dokaz, da turizem ni le ena najpomembnejših gospodarskih dejavnosti z visokim multiplikativnim učinkom, temveč je tudi dejavnost, ki se je pripravljena odzvati na pomoč državljanom in izkazati solidarnost v času, ko je to najbolj potrebno,« so ob tem še zapisali na ministrstvu, kjer še pojasnjujejo, da bi bili ti objekti primerni za morebitno nastanitev zdravstvenega osebja, tujcev, ki jim ni bil omogočen odhod, osebam, ki jim je predpisana karantena, ter morda tudi bolnim, ki ne potrebujejo obravnave v bolnišnici. 
Te objekte bi tako lahko uporabili tudi za karanteno okuženih, ki v svojih domovih nimajo možnosti izolacije od preostalih članov družine, recimo tisti v manjših stanovanjih.

karantena objekti