vestnik

V Pomurju brez novih okužb

Vestnik, STA, 27. 7. 2020
Niko Časar
Fotografija je simbolična.
Aktualno

V Sloveniji so v nedeljo zabeležili 5 novih okužb.V Pomurju nismo zaznali novih primerov.

V nedeljo so v Sloveniji potrdili pet okužb z novim koronavirusom, opravili so 335 testov, je sporočila vlada prek Twitterja. V bolnišnicah se zdravi 20 bolnikov s covidom-19, intenzivno terapijo potrebujejo trije. Skupaj so v Sloveniji doslej potrdili 2087 primerov. Nove okužbe so zabeležili v Logatcu (2), Brezovici (1), Ljubljani (1) in  Žireh (1).

Čeprav v statistiki, ki so jo sporočili z vlade, ni zabeleženih novih smrtnih žrtev, pa so iz hrastniškega doma za starejše občane, kjer je trenutno izbruh bolezni, v nedeljo sporočili, da sta umrla dva njihova oskrbovanca. Direktor doma Drago Kopušar je dejal, da je en umrl v mariborskem kliničnem centru, ena oskrbovanka pa je ponoči umrla v domu.

Na ministrstvu za zdravje so za STA pojasnili, da do razlik med podatki prihaja zato, ker lahko pride do časovnega zamika pri poročanju. Podatke o umrlih namreč prejemajo s strani bolnišnic, domov za starejše občane in Nacionalnega inštituta za javno zdravje. "Podatek o eni smrti smo že prejeli in ga bomo prišteli jutri, podatka o drugi smrti pa do tega trenutka še nismo prejeli," so dodali.

Po podatkih spletne strani covid-19 sledilnik imamo v državi 238 aktivnih primerov, od tega 13 v pomurskih občinah, in sicer štiri v Odrancih, dve v Radencih in Svetem Juriju ob Ščavnici, po eno aktivno okužbo pa beležijo v Črenšovcih, Lendavi, Murski Soboti, Tišini in Veliki Polani.

koronavirus statistika novi-primeri pomurje