vestnik

V soboški in radgonski občini aktivirali štaba Civilne zaščite. V regiji poteka več kot 250 intervencij

Vestnik.si, 13. 7. 2023
Jure Kljajić
Posledice neurja v Gornji Radgoni.
Aktualno

Na delu je več gasilskih enot.

Kot smo poročali že zjutraj, je orkanski veter povzročil številne nevšečnosti v Pomurju. Na delu je trenutno več gasilskih enot, za več informacij smo se obrnili na gasilskega regijskega poveljnika Pomurja Dušana Utrošo

dušan-utroša, osebnost-leta-2022, gasilci
Jure Kljajić
Dušan Utroša prosi za strpnost in razumevanje.

Povedal je, da imajo trenutno odprtih več kot 250 intervencij, v Mestni občini Murska Sobota in v Občini Gornja Radgona pa sta bila aktivirana tudi štaba Civilne zaščite. Ta še dodatno koordinirata intervencije v teh dveh občinah. Kot pravi, so najhuje prizadete občine Murska Sobota, Gornja Radgona, Apače, Radenci in Turnišče.

neurje
Jure Zauneker
Neurje v Pomurju.

V glavnem se soočajo z odkritimi objekti, podrtimi drevesi in prekinjeno električno napeljavo. V regijskem gasilskem poveljstvu za Pomurje na osnovi medsosedske pomoči med občinami koordinirajo gasilske enote. Tako gasilske enote, ki niso utrpele posledic neurja, prihajajo na pomoč v ogrožene občine oziroma občine, ki so utrpele posledice. "Prosimo za strpnost in razumevanje," doda še Utroša in poudari, da bodo pomagali vsem, vendar zaradi omejenih resursov trenutno gredo od najbolj prizadetih k tistim, ki niso utrpeli hujših posledic. 

gornja-radgona, neurje-julij-2023, nevihta-toča-vreme, gasilci-podrta-drevesa
Jure Kljajić
Posledice neurja v Gornji Radgoni.

neurje dušan-utroša